Premium content ophalen
  • Beursstrateeg David Hunter waarschuwt dat aandelen de komende maanden gaan pieken en dat daarna een beurscrash van 65 procent volgt.
  • Zijn stelling is gebaseerd op de aanname dat de inflatie in de VS aanhoudend hoog blijft, waardoor de Amerikaanse centrale bank op rem moet trappen.
  • De Federal Reserve zal gedwongen worden de beschikbaarheid van goedkoop geld te beperken en daar is de markt erg gevoelig voor.

Beursstrateeg David Hunter had de afgelopen maanden een hele duidelijke visie op hoe de financiële markten zich zouden ontwikkelen. Tot nu toe komen de voorspellingen van het hoofd macrostrategie bij Contrarian Macro Advisors grotendeels uit.

Zo zei Hunter in december, toen de brede Amerikaanse S&P 500-index zich op recordhoogten van rond de 3.700 punten bevond, dat de index door zou stijgen tot 4.500 punten halverwege 2021. Dat was hoger dan de meeste beursstrategen op Wall Street inschatten. Inmiddels is een recordhoogte van boven de 4.200 punten bereikt.

Hunter voorspelde eerder dit jaar ook dat de marktrente van de 10-jarige Amerikaanse staatsleningen terug zou vallen naar ongeveer 1,2 procent, nadat de rente tussen januari en maart nog met meer dan 0,8 procentpunt was gestegen tot 1,73 procent.

Premium content ophalen