Kabelbedrijf Altice Europe wordt waarschijnlijk overgenomen door Next Private, een private investeerder met de oprichter van Altice aan het roer.

Na het nieuws schoot Altice omhoog op de Amsterdamse beurs. Het aandeel beleefde een koerssprong van bijna 25 procent, tot 4,14 euro.

Altice-oprichter Patrick Drahi spreekt van “een volgend spannend” hoofdstuk’ voor de onderneming.

Als de overname succesvol wordt afgerond verdwijnt het aandeel waarschijnlijk van de beurs.

Private investeerder Next Private wil kabel- en telecomconcern Altice overnemen. Daarvoor heeft de investeerder naar verluidt een bedrag van 2,5 miljoen over, ofwel 4,11 euro per aandeel.

Door het nieuws schoot het aandeel Altice op het Damrak omhoog; het aandeel beleefde een koerssprong van bijna 25 procent, tot 4,14 euro.

Het bestuur van het kabelconcern staat achter de overname. De partijen verwachten de deal tegen het eerste kwartaal van volgend jaar te hebben afgerond. Als de overname is afgerond verdwijnt Altice Europe waarschijnlijk van de beurs.

Lees ook op Business Insider

Oprichter Altice is topman bij investeerder Next Private

Patrick Drahi, nu topman van Next Private, richtte Altice in 2002 op. Mede door overnames is Altice uitgegroeid tot een groot Europees bedrijf, vooral in Frankrijk.

Het bedrijf kreeg in 2014 een notering aan het Damrak. Drahi had via een houdstermaatschappij al een merendeel van de aandelen van Altice in handen.

Sinds 2018 voerde Altice een grote reorganisatie door. Daarbij werd onder meer de Amerikaanse tak van Altice op eigen benen gezet. Verder maakte het bedrijf werk van het terugbrengen van de schuldenberg. Drahi spreekt nu van een volgend “spannend” hoofdstuk voor de onderneming.

De overname is nog afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen. De partijen verwachten de deal tegen het eerste kwartaal van volgend jaar te hebben afgerond.

Lees ook: 3 redenen waarom de beurs dit jaar nog een daling van ruim 10% voor de kiezen kan krijgen