• Larry Ellison, oprichter en topman van technologiebedrijf Oracle, is verhuisd naar Lanai. Dat Hawaiiaanse eiland is grotendeels in zijn bezit.
  • De multimiljardair onthulde zijn verhuizing in een e-mail aan de medewerkers van zijn bedrijf.
  • De aankondiging van Oracle-topman Ellison komt na de bevestiging dat het bedrijf zijn hoofdkwartier verplaatst van Silicon Valley naar Austin, Texas.

Techmiljardair Larry Ellison heeft Silicon Valley verlaten. In tegenstelling tot Tesla-topman Elon Musk, die eerder al vertrok uit de techregio rond San Francisco, verhuist Ellison niet mee met zijn technologiebedrijf Oracle naar Texas.

In plaats daarvan is de techmagnaat verhuisd naar Hawaii, schrijft Recode. Ellison deelde het nieuws vorige week in een e-mail met de medewerkers van Oracle. De e-mail verscheen vervolgens op Twitter.

De aankondiging van Oracle-topman Ellison komt na de bevestiging dat het bedrijf zijn hoofdkwartier verplaatst van Silicon Valley naar Austin, Texas.

Ellison zegt in de mail dat hij door medewerkers meerdere keren is gevraagd of hij van plan is met het bedrijf mee te verhuizen naar Texas.

“Het antwoord is nee”, schreef Ellison. “Ik ben verhuisd naar de staat Hawaii en zal de kracht van Zoom gebruiken om vanaf het eiland Lanai te werken.”

Hij sloot de e-mail af met: “Mahalo, Larry.” Mahalo betekent dankjewel in het Hawaiiaans.

Ellison betaalde in 2012 300 miljoen dollar voor 90.000 hectare grond op Lanai, waarmee hij naar schatting 98 procent van het eiland bezit. De techmiljardair knapte de twee Four Seasons Resorts op het eiland op en investeerde in schone energie, met als doel om Lanai om te toveren tot een soort duurzaamheidslaboratorium.

Volgens Bloomberg staat de 76-jarige Ellison met een vermogen van een kleine 79 miljard dollar op de tiende plek van rijkste personen ter wereld.

Kom meer te weten over Lanai en Ellisons plannen


LEES OOK: Kijk rond in Mar-a-Lago, de exclusieve club van Donald Trump waar hij zich na vertrek uit het Witte Huis met zijn familie wil vestigen