Het wordt dringen bij de strijd om energiebedrijf Eneco. Nadat eerder onder meer Shell en ondernemer Kees Koolen zich meldden als geïnteresseerden in een overname, voegt nu ook Rabobank zich in dit rijtje.

“Een samenwerking met een partij als Eneco met een sterk groen profiel past binnen de ambitie van Rabobank om de huisbankier van de energietransitie te zijn”, zegt een woordvoerder van de bank tegen het AD.

Rabobank wil samen met opkoopfonds KKR optrekken bij een eventuele overname van Eneco, aldus de krant.

Overname Eneco: Shell en Kees Koolen

Eind vorig jaar besloten de tientallen gemeenten die aandeelhouder zijn van Eneco dat het energiebedrijf via een gecontroleerde veiling wordt verkocht. Naar verwachting is Eneco, dat zich vooral als duurzame energieleveranciers profileert, zo’n 3 miljard euro waard.

Afgelopen april meldde ook een groep ondernemers onder leiding van Kees Koolen, voormalig directeur en investeerder bij Booking.com, zicn als potentiële koper. Koolen wil van het energiebedrijf een “groene kampioen” van maken.

De groep ondernemers onder leiding van Koolen noemt zichzelf ‘Het Groene Consortium’ en wil de aandelen in handen krijgen met geleend geld van investeerders uit Australië, Nederland, Denemarken en Noorwegen en enkele banken. Ze hebben hun plannen voor de deadline van 3 maart ingediend.

Olie- en gasbedrijf bedrijf Shell maakte begin dit jaar al bekend samen met pensioenfonds PGGM mee te willen bieden op Eneco. Ook die combinatie zegt het groene karakter van Eneco te willen behouden.

Lees ook op Business Insider

Verder zou ook het Franse olieconcern Total interesse hebben.

LEES OOK: Deze 9 gemeentes cashen het meest bij de verkoop van Eneco