Financieel topman Lars Kramer van ABN AMRO legt per 30 april zijn functie neer om zijn loopbaan buiten de bank voort te zetten. Het opvolgingsproces voor een vervanger van Kramer is al in gang gezet, laat de bank weten.

Volgens topman Robert Swaak van ABN AMRO is het vertrek van Kramer “een groot verlies voor de bank”, maar de topman “respecteert zijn keuze om deze kans buiten onze bank aan te grijpen”.

Kramer blijft tot het moment dat hij vertrekt voor ABN AMRO werken om een soepele overdracht te verzekeren. Wat Kramer gaat doen werd niet bekendgemaakt.

ABN AMRO draait financieel goed

ABN AMRO wist in het derde kwartaal van 2022 een verdubbeling van de winst te realiseren ten opzichte van een jaar eerder, ondanks de hoge inflatie en afzwakkende economie in Nederland. Topman Robert Swaak gaf afgelopen november aan zorgen te hebben over de economische vooruitzichten, maar niettemin van overtuigd te zijn dat de bank goed in staat is om de situatie te doorstaan.

In het derde kwartaal van vorig jaar ging er maar heel weinig geld naar de stroppenpot. De bank hoefde amper geld weg te zetten voor leningen die mogelijk niet meer kunnen worden terugbetaald. Onder de streep bleef uiteindelijk 743 miljoen euro over, tegen 343 miljoen euro nettowinst in het derde kwartaal van vorig jaar.

Wel merkte de bank dat er de laatste tijd wat meer klanten in de problemen beginnen te komen door de hoge inflatie en flink gestegen energierekeningen.

Op 8 februari publiceert ABN AMRO de jaarcijfers over 2022.

LEES OOK: Opnieuw recordjaar voor Tikkie: 130 miljoen betaalverzoeken – 25 november was de drukste betaaldag van 2022