• ABN AMRO lanceert een zakelijke versie van Tikkie.
  • Met een aparte app kunnen bedrijven Tikkie’s versturen tot wel 50.000 euro en krijgen zij direct inzicht in de status van al hun betalingen.
  • Steeds meer bedrijven gebruikten al Tikkie om betaalverzoeken aan klanten te doen, er zouden nu al ruim 25.000 bedrijven gebruik maken van Tikkie Zakelijk.
  • Lees ook: Recordjaar voor Tikkie: meer dan 100 miljoen betalingen in 2021

Een Tikkie versturen voor een nieuwe auto of een complete renovatie van de badkamer. Vanaf donderdag kunnen zakelijke gebruikers betaalverzoeken doen aan klanten via een speciale app, ‘Tikkie Zakelijk’.

Volgens ABN AMRO kunnen ondernemers met de nieuwe app hun klanten sneller laten betalen en hebben ze ook direct inzicht in de status van de betaling. De komst van de app is volgens de bank het gevolg van de snelle groei van het aantal zakelijke gebruikers van Tikkie. Er zouden nu al ruim 25.000 bedrijven gebruik maken van Tikkie.

Particuliere gebruikers sturen Tikkie’s voor bedragen van gemiddeld zo’n 30 euro, voor een zakelijke betaallink loopt dit op tot gemiddeld 80 euro. De limiet voor de nieuwe zakelijke app ligt nu op 50.000 euro. Dat is aanzienlijk meer dan het maximum van 750 euro per Tikkie voor particulieren.

“Er zijn zelfs autobedrijven die een auto via een Tikkie verkopen”, schrijft de bank verheugd in een persbericht.

"Het grote voordeel van Tikkie Zakelijk in vergelijking met andere betaalmethoden, zoals het versturen van facturen, is dat er zeer snel wordt betaald", stelt ABN AMRO. Bedrijven kunnen hun betaalverzoeken via Whatsapp, sms, e-mail of een QR-code delen met klanten.

Volgens de bank wordt 80 procent van de zakelijke betaalverzoeken via Tikkie al binnen 24 uur betaald.

De nieuwe betaalmethode is volgens ABN AMRO geschikt voor uiteenlopende bedrijven, zoals glazenwassers, monteurs, kaasboeren, kinderopvangcentra, administratiekantoren en autobedrijven. Veel facturatiesystemen bieden bedrijven overigens al de mogelijkheid een QR code en een betaallink met klanten te delen.

LEES OOK: Tikkie van ABN AMRO komt met functie voor groepsbetaling die sterk lijkt op WieBetaaltWat