Volgens de Italiaanse designer Giorgetto Giugiaro, die de iconische DeLorean ontwierp, is de Tesla Cybertruck een meesterwerk. Hij noemt de elektrische pickup truck “de Picasso onder de automobielen.”

Giugiaro deed de uitspraak tijdens een interview met de Italiaanse krant la Repubblica, waarin hij flink wat te vertellen had over de Cybertruck. Hij verwacht bijvoorbeeld dat de truck “enorm populair wordt, omdat mensen willen opvallen.”

Tesla’s Cybertruck valt in ieder geval op, omdat het de eerste auto is die van roestvrijstaal gemaakt wordt sinds de komst van de DeLorean in de jaren 1980. De Ierse sportwagen werd in diezelfde periode beroemd door zijn optredens in de ‘Back to the Future’-films.

Het is overigens niet de eerste keer dat de ontwerper zich bijzonder positief uitlaat over de Cybertruck. Afgelopen maand liet hij tegenover het Amerikaanse nieuwsmedium NPR weten dat hij verwacht dat de truck een succes gaat worden. “Iedereen wil uniek zijn.”

Het oordeel van Giugiaro is koren op de molen van Tesla en dienst CEO Elon Musk. De DeLorean was namelijk een van de voertuigen die als inspiratie dienden voor het ontwerp van de Cybertruck, blijkt uit de biografie die Walter Isaacson over Musk schreef.

DeLorean was geen commercieel succes

Hoewel de DeLorean grote bekendheid geniet, was de auto allesbehalve succesvol. Hij werd in de jaren 1980 in de markt gezet als sportwagen, maar had niet de prestaties om dat te onderbouwen. De pijnlijk trage auto had slechts 132 pk uit een 2,8-liter V6-motor tot zijn beschikking, waarmee hij vanuit stilstand in iets minder dan 10 seconden naar de 100 kilometer per uur kon optrekken.

Daarnaast was de auto ook nog eens enorm onbetrouwbaar en waren er veel problemen bij het onderhoud. Er werden er slechts een 9.000 van gemaakt in de twee jaar waarin hij op de markt was, waarna de DeLorean Motor Company failliet ging.

Musk heeft ondertussen grootse plannen voor de Cybertruck. In een recente post op X/Twitter geeft hij aan dat er een 'mod package' voor de auto komt waardoor hij kan functioneren als een boot.

"We zullen een aanpassingspakket gaan aanbieden waarmee de Cybertruck minimaal 100 meter over het water kan bewegen als een boot", schreef Musk op zijn sociale netwerk. "Het bestaat voornamelijk uit verbeterde afdichtingen voor de deuren."

LEES OOK: De Tesla Cybertruck heeft een optionele ‘Beast Mode’ en kogelvrije ramen die niet open kunnen, aldus Elon Musk