De moeder van Suleman Dawood, het jongste slachtoffer van de geïmplodeerde onderzeeër Titan, zegt dat zíj eigenlijk van plan was om haar man te vergezellen tijdens de noodlottige duik. In plaats daarvan stond ze haar plek af aan haar zoon.  

De reis van het echtpaar had eerder al moeten plaatsvinden, maar werd gecanceld door de coronapandemie, zegt moeder Christine tegen de BBC.

Dit jaar deed ze “een stapje terug” om haar tienerzoon de kans te geven om het scheepswrak te bezoeken, omdat “hij heel graag wilde gaan”, zegt ze tegen de Britse omroep.

Op de dag van de duik waren moeder Christine en haar 17-jarige dochter Alina aanwezig op het moederschip van de duikboot, de Polar Prince. Tegen de BBC zegt ze dat ze knuffelden en grapjes maakten voordat de twee mannen aan boord gingen van de Titan.

"Ik mis ze", vertelt Christine tegen de omroep. "Ik mis ze echt heel erg."

Volgens tante zag Suleman enorm op tegen de reis

De opmerking van Christine staat in schril contrast met de woorden van Azmeh Dawood, de tante van de overleden Suleman en de zus van zijn vader.

Vorige week zei Azmeh dat haar neefje doodsbang was om aan boord te gaan van de onderzeeër. Ze beweert dat hij vooral meeging om indruk te maken op zijn vader, de Brits-Pakistaanse miljonair Shahzada Dawood.

Azmeh verloor het contact met haar broer toen ze van Engeland naar Amsterdam verhuisde, zei ze vorige week tegen de Amerikaanse omroep NBC News. Ze stak de Noordzee over om makkelijker toegang te hebben tot medicinale cannabis. Dit zou helpen bij haar sclerose.

Enkele familieleden, onder wie haar broer Shahzada, waren het niet eens met haar cannabisgebruik. Ze voelde zich nog wel close tot haar neefje.

Mogelijk volgt een strafrechtelijk onderzoek naar de implosie

Vorige week donderdag maakte de Amerikaanse kustwacht bekend dat de Titan naar alle waarschijnlijkheid te maken heeft gehad met een catastrofale implosie en dat alle opvarenden zijn omgekomen. Er zijn brokstukken gevonden van de onderzeeër.

Ondertussen wordt het moederschip de Polar Prince doorzocht om te bepalen of een strafrechtelijk onderzoek naar de implosie nodig is.

LEES OOK: Hoe en waarom Titan kan zijn geïmplodeerd – en wat er is gebeurd met de bemanning van de onderzeeër