Azmeh Dawood, de tante van het jongste slachtoffer van de geïmplodeerde onderzeeër Titan, zegt dat haar neefje, Suleman Dawood, doodsbang was voordat hij aan boord ging van de onderzeeër. Ze beweert dat hij vooral meeging om indruk te maken op zijn vader, de Brits-Pakistaanse miljonair Shahzada Dawood, die ook aan boord was.

De tante vertelde tegen NBC News dat ze vlak voor de vaart nog met haar neefje sprak. Hij vertelde haar destijds dat hij ‘doodsbang’ was, maar dat hij toch mee ging omdat het vaderdag was.

Volgens Dawood had haar neefje niet heel veel zin in de trip, in tegenstelling tot haar broer. Die was al sinds zijn jeugd geobsedeerd door de Titanic.

Op donderdag maakte de Amerikaanse kustwacht bekend dat de Titan naar alle waarschijnlijkheid te maken heeft gehad met een catastrofale implosie en dat alle opvarenden zijn omgekomen. Er zijn brokstukken gevonden van de onderzeeër.

Een implosie wegens materiaalfalen onder grote druk in de oceaan heeft waarschijnlijk enkele milliseconden in beslag genomen.

Suleman Dawood was een "groot fan van science fiction-literatuur" en studeerde aan de universiteit van Strathclyde en was net begonnen aan zijn eerste jaar aan de Strathclyde Business School, volgens de BBC.

Zijn vader, Shahzda Dawood, was de vicevoorzitter van Engro Corporation, een van de grootste kunstmestbedrijven van Pakistan. Hij leidde daarnaast het op telecom en landbouw gerichte conglomeraat Dawood Hercules Corporation en de Dawood Foundation, een organisatie die zich bezighoudt met de toegang tot educatie in Pakistan.

LEES OOK: Hoe en waarom Titan kan zijn geïmplodeerd – en wat er is gebeurd met de bemanning van de onderzeeër