Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Ondernemer Joost Diepenmaat stimuleert graag de 9-tot-5-mentaliteit
  • Schoenenwinkel Omoda introduceert een herbruikbare verpakking voor je bestellingen
  • De hyperloop komt naar Groningen of Zeeland
BI_OndernemersVooruitgang_v1 (1)

 

1. Ondernemer Joost Diepenmaat stimuleert graag de 9-tot-5-mentaliteit

Om het werkplezier te stimuleren en uitval te beperken gaat het bij Moneybird er anders aan toe dan bij veel bedrijven. Ondernemer Joost Diepenmaat wil géén kantoortuin en ziet graag een 9-tot-5-mentaliteit zegt hij bij De Ondernemer.

Werken gaat beter als je niet altijd ‘aan staat’ vind Diepenmaat. Lekker om 5 uur naar huis dus. “Nieuwe ideeën krijg je juist als je even niet met werk bezig bent”, is het idee.

Veel bedrijven kampen juist met burn-outklachten door de altijd drukke omgeving. Bij Moneybird werk je op een rustige plek, waar je goed kunt nadenken. Dus ook geen drukke groepsapps en maar beperkt telefoongebruik.

Lees ook op Business Insider

2. Schoenenwinkel Omoda introduceert een herbruikbare verpakking voor je bestellingen

Eindelijk niet meer direct dozen weggooien na het internetshoppen: schoenenwinkel Omoda introduceert een verpakking die wel 50 keer gebruikt kan worden.

In een testperiode is gekeken of de nieuwe verpakking aanslaat. Binnen één dag na het begin van de pilot was de voorraad testdozen al op.

Klanten kunnen de ecobox na de bezorging van hun bestelling weer retourneren aan de verzender. Volgens Omoda kan er nog wel iets gesleuteld worden aan de duidelijkheid van dit proces. Maar nu al was iedere deelnemer “laaiend enthousiast”.

3. De hyperloop komt naar Groningen of Zeeland

Steeds meer mensen hopen vliegen over kortere afstanden af te kunnen zweren, maar het is juist zo makkelijk. De hyperloop is een idee van Elon Musk en moet die wens een stuk dichterbij brengen. Een test in Nederland is weer een stap dichterbij.

Ontwikkelaar Hardt Hyperloop heeft de plannen voor een testcentrum verder uitgewerkt. Voor de definitieve locatie zijn nu nog twee provincies in de race: Groningen en Zeeland.

In een van deze twee provincies komt nu dus een Europees testcentrum. De hyperlooptechnologie belooft passagiers mee te nemen in een voertuigje dat heel snel door een vacuüm getrokken buis schiet.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Een halvering van de veestapel is niet nodig om stikstof aan te pakken, zegt deze expert uit Wageningen