Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • H&M-kleding per fiets naar de klant
  • Indiase startup wil powernap in bedrijven standaard maken
  • Kweekvlees-startup Meatable haalt miljoenen op om op te schalen

 

1. H&M gaat online bestellingen afleveren per fiets in Nederland

Online bestellingen bezorgen met minimale CO2-impact: de Zweedse modeketen H&M gaat in Nederland fietsen inzetten voor het afleveren van kleding. Dat maakte H&M maandag bekend. H&M gaat in 30 Nederlandse steden gebruikmaken van het platform fietskoeriers.nl om bestellingen tussen zes en tien uur ‘s avonds af te leveren.

Om de CO2-uitstoot van het transport te beperken, worden pakketjes vanuit het distributiecentrum van H&M vervoerd naar stedelijke ophaalpunten met auto’s die op biogas rijden. Vervolgens gaan de bestellingen per fiets naar de klant. Nederland is het eerste land waar H&M zijn logistieke proces aanpast om het transport duurzamer te maken.

2. Stage-opdracht: 100 dagen lang 9 uur per dag slapen

Lees ook op Business Insider

Slapen op de werkvloer. De Indiase startup Wakefit, die slaapmatrassen voor powernaps aan bedrijven verkoopt, heeft een wel heel bijzonder initiatief bedacht. Het bedrijf werft stagiairs die als enige opdracht hebben: 100 dagen lang elke dag 9 uur slapen. Daarvoor krijgen ze een vergoeding van omgerekend 1.270 euro. Dat meldt Business Insider India.

Wakefit wil de aandacht vestigen op het belang van voldoende slaap voor de productiviteit van werknemers. Volgens CEO Chaitanya Ramalingegowda moeten powernaps in speciale ‘siesta rooms’ standaard worden in het bedrijfsleven.

3. €9 miljoen voor kweekvlees-startup Meatable

Goed nieuws voor het Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable. Oprichters Krijn de Nood en Daan Luining maakten afgelopen weekend bekend liefst 9 miljoen euro te hebben opgehaald in een nieuwe investeringsronde. Maar wat maakt Meatable nu zo bijzonder?

Voor kweekvlees heb je stamcellen nodig die je in een laboratorium laat groeien. Normaal gesproken is daarbij een serum nodig dat wordt afgenomen van foetussen van zwangere koeien. Maar Meatable heeft een methode ontwikkeld die het gebruik van kalfsserum overbodig maakt. Hierdoor kan kweekvlees gemaakt worden zonder dieren onnodig leed te bezorgen.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Deze ondernemer werd 9 keer ontslagen en begon zonder ervaring een beautymerk – nu verkoopt hij 1 miljoen moddermaskers per jaar