Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Private lease alternatief voor kopen e-bike van VanMoof
  • Prettige kolfkamer ook goed voor welzijn en productiviteit werknemer

1. Designfabrikant VanMoof wil drempel verlagen voor gebruik e-bike

Op pad met een e-bike in plaats van de brommer of auto: dat is goed voor het milieu. Maar een nieuwe elektrische fiets van een paar duizend euro is voor sommige consumenten nog een hoge drempel. Daarom bieden steeds meer fietsfabrikanten de elektrische fiets aan via private lease.

Sinds een week is dat ook mogelijk bij designfabrikant VanMoof. Voor een vast bedrag 80 euro tot 100 euro per maand huur je bij VanMoof een e-bike, waarbij ook onderhoud, reparaties en verzekeringen zijn inbegrepen. Topman Taco Carlier van VanMoof zegt daarover tegen radiozender BNR: “Wat wij wilden is de drempel verlagen. Een e-bike is voor veel mensen nog een grote stap.”

VanMoof zit in het hogere segment van de markt voor elektrische fietsen. Maar er zijn genoeg alternatieven. Voor vaste maandbedragen tussen de 50 en 80 euro kun je e-bikes leasen van merken als Batavus, Gazelle, Cortina, Sparta en Giant. Lees daar hier meer over op Business Insider.

2. Mobiele kolfkamer voor bedrijven goed voor productiviteit en welzijn vrouwelijke werknemers

Lees ook op Business Insider

Liefst driekwart van de bedrijven in Nederland heeft geen goede ruimte waar vrouwelijke medewerkers rustig moedermelk kunnen afkolven voor hun baby. Met dat gegeven gingen interieurontwerpers Wesley Pabis en Remy de Klein aan de slag. Zij ontwierpen een mobiele kolfruimte die gemakkelijk kan worden opgebouwd en ook verplaatst kan worden, de Colve.

De geluiddichte cabine van ruim twee meter breed, één meter vijftig diep en twee meter hoog is comfortabel ingericht. Ontwerpers Pabis en De Klein denken dat hun ontwerp werkgevers een flexibele oplossing biedt die kolven op het werk makkelijker maakt. Dat is goed voor de productiviteit van de werknemer én het vergroot het welzijn van moeders die zo langer borstvoeding kunnen blijven geven.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Deze 2 Drentse ondernemers ruilden hun bedrijfsauto in voor de e-bike… en leggen per maand 1.000 kilometer af