Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Ruimtebesparende verpakking in een klap voor 600 webwinkels beschikbaar
  • Tool houdt zorgmedewerkers in de sector door perspectieven te bieden
  • Sensoren gaan bedrijfsschade door containerbranden terugdringen

 

1. Grote distributeur voor webwinkels door nieuwe overeenkomst nu grootste afnemer ruimtebesparende verpakking

Fashionpack is een verpakkingsmethode van PostNL om op verzendkosten te besparen. Met een toezegging van logistiek bedrijf Montapacking is het duurzame product nu in een klap voor zo'n 600 webwinkels beschikbaar.

De verpakking neemt minder ruimte in en is herbruikbaar, dus beter voor het milieu. Montapacking is nu in een klap de grootste afnemer van de ruimtebesparende verpakking.

Het werk op een heel makkelijke manier: door alle lucht uit het pakket te persen, verschuift de inhoud niet en kunnen bijvoorbeeld drie kledingstukken samen worden gebracht tot een brievenbuspakketje. Doordat het ook terugsturen van kleding en ander textiel eenvoudiger wordt, neemt de klanttevredenheid toe.

2. Tool zorginspirator houdt zorgmedewerkers in de sector door perspectieven te bieden

Zorgmedewerkers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging wil je natuurlijk het liefst behouden voor de zorg. Zo blijft ervaring behouden en loopt het aantal mensen dat in de zorg werkt niet terug. Daarvoor is er nu de tool Zorginspirator, schrijft het Algemeen Dagblad.

Ben je op zoek naar iets nieuws, dan vul je in de Zorginspirator in wat voor diploma’s en competenties je hebt. Daarna selecteer je wat voor functie je nu hebt en waar je naar op zoek bent. Zo helpt de tool je aanbod binnen de zorgsector vinden.

Bij vakbond FNV zagen ze dat kansen voor verdere opleiding en ontwikkeling een belangrijke motivatie zijn om ergens te blijven. Dan gaat het dus niet alleen om geld, maar om mogelijkheden. Die mogelijkheden krijg je nu via de Zorginspirator.

3. Sensoren gaan bedrijfsschade door containerbranden terugdringen

Verzekeringsmaatschappij Reaal gaat afvalcontainers uitrusten met sensoren om het aantal branden terug te brengen. In totaal zorgen containerbranden namelijk volgens de verzekeraar jaarlijks voor 20 miljoen euro schade.

Samen met een technisch specialist werd een oplossing gevonden waarbij een sensor de ondernemer waarschuwt voor gevaarlijke situaties. Die krijgt dan via de app een bericht over het brandgevaar.

Gevaarlijk zijn bijvoorbeeld situaties waarin de container te dicht op het bedrijfspand staat of als de klep niet goed is afgesloten. Daarnaast krijg je natuurlijk ook een berichtje als de temperatuur ineens snel oploopt.

Een van de eerste locaties voor de nieuwe slimme containers is de IJsbaan in Haarlem.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Zo werkt het als de staat varkensboeren wil uitkopen