Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Bedrijven kunnen onbenutte ruimte in bestelbus boeken via Brenger
  • Zwevend, elektrisch vaartuig SeaBubble is in aantocht
  • Elon Musk e-mailt tips voor efficiënt vergaderen

 

1. Bedrijven kunnen onbenutte ruimte in bestelbus boeken via Brenger

In de strijd tegen CO2-uitstoot kunnen ondernemers sinds kort terecht bij Brenger. De Amsterdamse transport-startup zorgt ervoor dat je onbenutte ruimte in bestelbussen van koeriers kan boeken. Consumenten betalen de rit van A naar B en ook bedrijven maken gebruik van deze dienst.

Vanwege de interesse van ondernemingen is er nu Brenger voor Bedrijven waar onder meer een vaste prijs voor bezorgingen in Nederland en Vlaanderen geldt. Ook is er een speciale portal waar bedrijven boekingen kunnen doen, hun transport kunnen volgen en contact kunnen houden met de koerier. Brenger wil met de nieuwe dienst de CO2-uitstoot verminderen.

“We verwachten in 2022 naar 500.000 ritten te groeien. Doordat elk ritje gemiddeld 42,2 kg aan CO2-uitstoot, kan Brenger tot en met 2022 zo’n 67 miljoen kg aan CO2-uitstoot voorkomen”, zegt mede-oprichter van Brenger Derk van der Have.

2. Zwevend, elektrisch vaartuig SeaBubble is in aantocht

Over CO2-uitstoot gesproken: De SeaBubble, een vaartuig dat onder meer dankzij een draagvleugel boven het water kan zweven, is in aantocht. Minze Walvius van de Franse startup zegt tegen Innovation Origins dat er veertig SeaBubbles zijn besteld. Ook zegt hij dat een stuk of honderd vermogende, Nederlandse belangstellenden hebben gebeld.

Je moet wel wat te besteden hebben als je over het water wil zweven, want de SeaBubble kost zo’n 180.000 tot 200.000 euro. Maar niet alleen particulieren hebben interesse. Het 100 procent elektrische vaartuig zou het goed doen als openbaarvervoeroptie en alternatief voor de auto, bijvoorbeeld als dienst over de Maas tussen Rotterdam en de Drechtsteden. Die optie wordt momenteel onderzocht voor de Drechtsteden.

3. Elon Musk e-mailt tips voor efficiënt vergaderen

Goed nieuws voor mensen die lamlendig worden van eindeloze vergaderingen. Techmiljardair Elon Musk heeft zijn tips voor efficiënt vergaderen uiteengezet in een e-mail, waarover de Amerikaanse site Inc. bericht. De eerste tip luidt: vergader niet te vaak. Daarnaast is het zaak om niet te veel mensen uit te nodigen.

Wie geen duidelijke bijdrage kan leveren, hoeft er niet bij te zijn. Ook wijst Musk op de volgende valkuil: als in een spoedvergadering een probleem wordt opgelost, wordt in vervolgvergaderingen nog altijd over dat probleem gepraat. Niet doen, zegt Musk. Blijf bij wat urgent is, tipt hij.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Deze ondernemer werd 9 keer ontslagen en begon zonder ervaring een beautymerk – nu verkoopt hij 1 miljoen moddermaskers per jaar