Een relatief onbekende altcoin met de naam omicron is naar een recordhoogte gestegen nadat de nieuwe variant van het coronavirus is opgedoken.

De prijs van omicron, waarvan het tickersymbool OMIC is, piekte maandag op 689,12 dollar. Dat blijkt uit data van CoinGecko.

Dat betekent de munt maar liefst 960 procent is gestegen vanaf het moment dat de Wereldgezondheidsorganisatie vrijdag de nieuwe variant omikron noemde. Toen balanceerde de cryptomunt rond de 65 dollar.

De prijs van de omicron schommelt wel flink op en neer. Maandagmiddag rond 14.30 uur was een omicron zo’n 162 dollar waard, ruwweg 75 procent lager dan zijn hoogste punt ooit. 24 uur later levert de munt zo’n 350 dollar op, aldus CoinMarketCap.

Weinig bekend over omicron

Behalve de naam omikron, de 15e letter van het Griekse alfabet die je in het Engels met een 'c' in plaats van een 'k' schrijft, heeft de altcoin geen connectie met de B.1.1.529-variant van het coronavirus.

Omicron is een Decentralized Autonomous Organization (DAO) dat zichzelf omschrijft als decentraal valutaplatform. Het is gebouwd op Arbitrum, een laag boven op Ethereum die poogt de schaalbaarheid van het netwerk te vergroten.

De munt is uitsluitend genoteerd op de gedecentraliseerde beurs SushiSwap. En in tegenstelling tot andere munten die voortkwamen uit grote gebeurtenissen - zoals de Squid Game-token - bestond omicron al voor de opkomst van de nieuwe coronavariant afgelopen week.

Zo volgt CoinGecko de munt al sinds 11 november. De cryptodata-aggregator geeft echter geen verder details over de marktkapitalisatie en hoeveelheid munten er in omloop zijn.

Hoewel de munt een website, een Twitter-account (aangemaakt in oktober 2021) en een Discord-account heeft, is er verder weinig over bekend.

'Duidelijk signaal van een bubbel'

"Omicron is een duidelijk signaal van een bubbel. Hoewel het misschien een goede manier is om snel rendement te maken, is het geen goede optie voor langetermijninvesteerders", zei Freddie Evans van de digitale broker GlobalBrock maandag tegen Insider.

De afgelopen weken zijn altcoins in het algemeen gestegen aangezien particuliere beleggers hun aandacht vestigen op nieuwere en minder bekende munten zoals shiba inu en dogecoin. Die worden steeds populair vanwege hun forse stijgingen in vergelijking tot meer gevestigde crypto's zoals bitcoin.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: De prijsstijging van altcoins oogt onhoudbaar en lijkt op de aanloop naar de cryptocrash in mei, zegt een crypto-expert van JPMorgan