Mykhailo Fedorov, de vice-premier van Oekraïne, kondigde deze week op Twitter aan dat het land binnenkort NFT’s zal gaan verkopen. Dit zijn unieke digitale eigendomscertificaten die vastgelegd worden op het logboek van een cryptoplatform. Ze worden vaak gebruikt als verzamelobject.

Oekraïne wil de markt voor NFT’s benutten om fondsen te werven voor de verdediging van het land tegen de invasie van Rusland.

In een tweet laat Fedorov, die ook de minister van digitale transformatie is, weten: “We zullen binnenkort NFT’s aankondigen om de Oekraïense strijdkrachten te ondersteunen.”

“Elke dag zijn meer en meer mensen bereid om Oekraïne te helpen om de agressie terug te dringen”, schreef hij in de tweet.

Tot nu toe haalde Oekraïne meer dan 50 miljoen dollar aan donaties in cryptovaluta op, blijkt uit gegevens van Elliptic. De tienduizenden donaties omvatten een CryptoPunk NFT van 200.000 dollar en een gift van 5,8 miljoen dollar van Polkadot-oprichter Gavin Wood.

Donoren sturen crypto in de vorm van bitcoin, ether, polkadot, meme tokens zoals dogecoin en digitale kunstwerken bekend als NFT’s.

Rusland lanceerde vorige week een grootschalige invasie van Oekraïne. Het Westen reageerde daarop met sancties tegen de Russische president Poetin en de economie van Rusland. Tijdens de oorlog is Oekraïne overspoeld met donaties in de vorm van klassieke valuta en cryptomunten om zijn verdediging te financieren.

LEES OOK: Rusland heeft zich volgens experts verkeken op de mankracht die nodig is om Oekraïne in te nemen, en zou de strijd om Kiev kunnen verliezen