Verzamelcollecties van digitale plaatjes of kunstwerken in de vorm van zogenoemde NFT’s (non-fungible tokens) zijn afgelopen jaar razend populair geworden. Tijdens het recente streaming event Business Insider Live: Crypto! discussieerden experts over de waarde van deze markt.

“90 procent van de huidige NFT’s is onzin: dat heeft nul toegevoegde waarde”, stelde cryptokenner Michaël van der Poppe, CEO van Eight Global. “De echte functie van non-fungible tokens als contractvorm gaat wel waarde toevoegen aan de maatschappij. Maar al die plaatjes moet je zo snel mogelijk weggooien.”

Teunis Brosens, hoofdeconoom Digital Finance and Regulation bij ING, was het hiermee eens. “Het is nu gewoon heel veel slagroom. En zoals het geïmplementeerd is, heeft het weinig met blockchain en decentrale toepassingen te maken. Al die plaatjes staan op servers bij een paar bedrijven. Als één iemand daar de stekker uittrekt, is het gedaan.”

Bekijk hier het videofragment waarin kenners zich uitlaten over de NFT-markt:

 

Bekijk hier het hele event!

Business Insider Live: Crypto kwam tot stand in samenwerking met LiteBit. Op het Nederlandse platform kun je op een veilige en gemakkelijke manier bitcoin en meer dan 60 andere cryptovaluta kopen en verkopen. LiteBit werkt met verschillende betaalmethoden, zoals iDeal en creditcard. Er is ook een app. Lees hier meer!

Business Insider Live: Crypto werd live uitgezonden vanuit de Amsterdamse studio van Steam My Event, een full-service technisch videoproductiebedrijf gericht op alle vormen van livestreaming. Lees meer.