• Het NFT-kunstwerk ‘Time is the Most Valuable Asset’ staat te koop voor 69.346.251 dollar.
  • Dat is precies een dollar meer dan de duurste NFT ooit: ‘Everydays: The First 5000 Days’ van Beeple.
  • Het cryptokunstwerk wil duidelijk maken hoe schaars en waardevol tijd is.

Het NFT-kunstwerk ‘Time is the Most Valuable Asset’ (TITMVA) wil de duurste NFT ooit worden.

Het door ‘aida’ gemaakte cryptokunstwerk staat te koop voor 69.346.251 dollar, precies een dollar meer dan de recordprijs die vorige maand werd betaald voor ‘Everydays: The First 5000 Days’ van Beeple.

Lees ook: Dit moet je weten over NFT’s, de digitale verzameltokens die voor miljoenen verkocht worden

TITMVA is een terugtikkende klok die seconde per seconde 73,4 jaar aftelt tot het hart van het kunstwerk is bereikt. Daarmee wordt de aandacht gevestigd op de schaarste en de waarde van tijd. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie duurt een gemiddeld mensenleven 73,4 jaar.

“Tijd is de meest waardevolle bezitting die we hebben, maar dat realiseren we ons veel te vaak pas als er nog maar weinig van over is”, stelt ReKTGlobal, het agentschap van kunstenaar ‘aida’. “Denk alleen maar aan alle tijd die we zijn verloren tijdens de pandemie aan sociale media en het eindeloos scrollen door het nieuws.”

Als de teller op nul staat, begint de cyclus opnieuw als symbool voor het einde van het ene leven en het begin van een nieuw leven. Er kan nog tot 19 april geboden worden op TITMVA.

De opmars van NFT’s (non-fungible tokens) lijkt onstuitbaar. Ook investeerders en beroemdheden als Mark Cuban, Paris Hilton en Taco Bell zijn er met volle overtuiging ingestapt.

Een NFT is gebaseerd op dezelfde technologie als de bitcoin: de blockchain. Elke non-fungible token is uniek, niet te vermenigvuldigen en kan alleen in zijn geheel worden overgedragen. Omdat ze niet te kopiëren zijn, fungeren ze vaak als verzamelobject.

Wie ruim 69 miljoen dollar over heeft en belangstelling heeft voor ‘Time is the Most Valuable Asset’ kan bieden via de speciale website eachsecondcounts.art.

LEES OOK: 11 van de duurste NFT-kunstwerken die tot nu toe zijn verkocht: van Beeple tot Steve Aoki