De zakenreizen die massaal ingezakt waren tijdens de coronapandemie, komen in rap tempo terug. De omzet op dit gebied is al gelijk aan de pre-corona tijd, meldde luchtvaartmaatschappij KLM in augustus.

Dat betekent dat de populariteit van zakelijke bestemmingen zoals New York weer aan het toenemen is. Dit jaar verwacht de stad 56,7 miljoen toeristen te verwelkomen, waarvan 128.000 Nederlanders, meldt NYC & Company, de officiële toeristische organisatie van de stad. Dat is een stijging ten opzichte van 2021.

Als je voor een zakelijk bezoek naar New York komt, kun je je vrije tijd gebruiken om de stad te verkennen, die veel te bieden heeft qua eetgelegenheden en cultuur.

Maar met zoveel keuzes en mogelijkheden, is het misschien lastig om te bepalen wat je in New York gaat doen tijdens de paar vrije avonden die je als zakelijke reiziger hebt? Business Insider heeft advies gevraagd bij de CEO van NYC & Company Fred Dixon en hij kwam met drie plekken die je niet mag missen in de financiële hoofdstad.

Tip 1: Ga naar een show op Broadway

Een bezoek aan New York City is niet compleet zonder een voorstelling op Broadway te zien, vertelt Dixon. Het is makkelijk bereikbaar: Times Square en de theaterbuurt liggen in het hart van Manhattan en je kunt er komen met vrijwel elke metrolijn.

Het talent op Broadway is van wereldklasse, van de acteurs op het podium tot degenen die achter de schermen werken, benadrukt Dixon. Hij vindt dat bezoekers zeker een klassieke show zoals "The Lion King" of "Wicked" moeten bekijken, maar ook iets nieuws zoals "MJ the Musical" en "The Piano Lesson" met Samuel L. Jackson in de hoofdrol.

Alleen al dit najaar debuteren er 19 nieuwe toneelstukken en musicals op Broadway, dus er is voor ieder wat wils, zegt Dixon.

De prijzen verschillen per voorstelling. Je kunt 2-voor-1-tickets kopen tijdens de NYC Broadway Week, die plaats vindt tussen 17 januari en 12 februari, is de tip van Dixon.

Een Aladdin-show op Broadway. FOTO: Deen van Meer
Een Aladdin-show op Broadway. FOTO: Deen van Meer

Tip 2: Bezoek Little Island 

Little Island is het nieuwste park van New York, geopend in mei 2021 naast een steiger van de Hudson River (bij West 14th Street.) Volgens Dixon is het nieuwe park uniek omdat het een architectonisch meesterwerk op zich is. Daarnaast is het gratis toegankelijk voor het publiek en biedt het een spectaculair uitzicht op het water en de wolkenkrabbers van Manhattan.

Little Island is het hele jaar geopend voor bezoekers en in de zomermaanden biedt een amfitheater met 687 zitplaatsen een reeks gratis en met kaartjes betaalde voorstellingen en evenementen.

Little Island. FOTO: NYC & Company
Little Island. FOTO: NYC & Company

Tip 3: Ga een dagje naar Flushing

New York is een van de meest diverse steden ter wereld, met talloze multiculturele buurten in de vijf stadsdelen, aldus Dixon. Volgens hem staat Queens bekend als het meest internationale stadsdeel en herbergt het de grootste Chinese buurt van de stad: Flushing.

Bezoekers kunnen genieten van authentieke eetgelegenheden, van uiteenlopende restaurants tot Aziatische bakkerijen, vertelt Dixon. Ook is er een breed cultureel programma op locaties als de Flushing Town Hall en het nabijgelegen Queens Museum, gesitueerd in Flushing Meadows Corona Park (beroemd om het tenniskampioenschap US Open).

De Chinese buurt Flushing in Queens. FOTO:  NYC & Company
De Chinese buurt Flushing in Queens. FOTO: NYC & Company

Met deze drie tips hoef je je niet te vervelen in de Big Apple en heb je wat te doen nadat je werkprogramma erop zit.

LEES OOK: ‘Van life’ ziet er geweldig uit op Instagram, maar het is zwaarder dan je denkt, zegt deze vrouw die na 4 jaar reizen in een busje een huis betrok