Neobank Bunq heeft zijn gebruikerstegoeden in de eerste helft van 2020 met 50% zien stijgen naar €633 miljoen.

Bunq maakt geen cijfers bekend over het aantal klanten en de omzet.

Het in 2012 opgerichte Bunq wil zich onderscheiden op het gebied van privacy en dienstverlening.

Internetbank Bunq heeft de eerste helft van dit jaar naar eigen zeggen de snelste groei ooit meegemaakt. De bank zag de gebruikerstegoeden in de meetperiode met 50 procent stijgen tot 633 miljoen euro.

Om de aanwas van klanten en tegoeden aan te kunnen en om nieuwe talenten aan te trekken, opent Bunq ook een nieuw kantoor in Rotterdam.

Volgens Bung hadden spaarders in de onzekere tijden in het eerste halfjaar van 2020 duidelijk behoefte aan “een solide en betrouwbaar alternatief op het traditionele bankieren.”

Met de uitbreiding naar Rotterdam opent Bunq voor de tweede keer in korte tijd een nieuw kantoor. In 2019 werd al een kantoor in Sofia geopend.

Bunq breidde in oktober vorig jaar uit van acht naar dertig Europese landen. De bank heeft de ambitie om ook in de Verenigde Staten een bankvergunning in de wacht te slepen.

Bunq wil voorop lopen met digitaal bankieren

Het in 2012 opgerichte Bunq wil zich onderscheiden op het gebied van privacy en dienstverlening. Oprichter en CEO Ali Niknam profileert zijn bedrijf als IT-platform voor digitaal bankieren, waarmee klanten alles regelen met een app en de IT-systemen via zogenoemde API’s zijn opengezet voor andere programmeurs om bijvoorbeeld de rekening aan een boekhoudpakket te koppelen.

De jonge bank begon eenvoudig met alleen een app, maar heeft het aantal diensten de laatste jaren uitgebreid met onder meer een spaarrekening en een travel card. Daarbij luistert Bunq goed naar wat de community wil.

Het aantal klanten houdt Bunq geheim, net als de omzet. Duidelijk is wel dat de onlinebank drijft op de inkomsten van gebruikers. Particuliere klanten betalen 7,99 euro per maand voor een premium-account en een zakelijke rekening kost maandelijks 9,99 euro.

LEES OOK: Neobank Bunq belegt in veilige hypotheken – dan levert geld van klanten een beetje rendement op