Het healthtechbedrijf Enovation wordt overgenomen door de Franse elektronicafabrikant Legrand, meldt het Nederlandse bedrijf op zijn website.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar persbureau Bloomberg meldt op basis van gesprekken met ingewijden dat de overnamesom “meer dan 500 miljoen euro” bedraagt.

Enovation heeft het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel en ontwikkelt software voor de gezondheidszorg.

Sinds 2018 is de omzet verdubbeld naar 75 miljoen euro per jaar. Het bedrijf is nu nog eigendom van Main Capital Partners, een Nederlandse investeringsmaatschappij. De mededingingsautoriteiten moeten de deal nog goedkeuren.

Digitale tools voor de zorg

Het bedrijf ontwikkeld apps en andere digitale toepassingen voor de zorg en is naar eigen zeggen uitgegroeid van een Nederlandse speler tot "een toonaangevende Europese aanbieder van een ‘connected care’ platform dat zich richt op digitale zorg en samenwerking gedurende de gehele patiëntreis."

De fusie- en overnamemarkt voor mkb-bedrijven zit sinds de tweede helft van afgelopen jaar weer in de lift, meldde overname- en fusieplatform Brookz afgelopen februari. Voor bedrijven in de gezondsheidszorg en farmacie werd gemiddeld een overnamepremie van 6,1 keer de operationele winst (ebitda) betaald; en voor softwarebedrijven was dat 7 keer de operationele winst.

LEES OOK: Overnames bij MKB-bedrijven zitten in de lift: kopers betalen meer en aantal transacties stijgt