Oprichter en CEO Elon Musk van ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft zondag getweet dat mensen stoelen voor een reis naar Mars kunnen reserveren zodra het nieuwe zware lanceersysteem Starship een eerste vlucht rond de aarde heeft volbracht.

Musk tweette eerst dat de ontwikkeling van Starship wordt versneld om “Martian Technocracy” te bouwen. Toen een twitteraar daarop vroeg of mensen al plekken kunnen reserveren, antwoordde Musk: “Nadat Starship terug is gekeerd van een vlucht rond de aarde.”

Starship is een miljarden kostende 55 meter hoge raket die volgens SpaceX in de toekomst mensen naar de maan en Mars kan brengen en ook satellieten kan lanceren. Het is onderdeel van het herbruikbare Big Falcon Rocket System, met ook een boostertrap genaamd Super Heavy die nodig is om de aarde te kunnen verlaten.

Op dit moment is SpaceX de technologie achter Starship aan het testen in het zuiden van Texas.

Musk heeft eerder gezegd dat er  60 procent kans is dat Starship in 2020 in een baan rond de aarde wordt gelanceerd. De topman van SpaceX en Tesla wil in 2022 een vrachtmissie naar Mars en dan in 2024 een bemande missie.

Lees ook op Business Insider

In december tweette Musk plaatjes van een prototype van het Spaceship bij de fabriek van SpaceX in Boca Chica in Texas.

 

Lees meer: