• Donald Trump was jarenlang een fervent twitteraar, maar werd na de bestorming van Het Capitool door zijn aanhangers op 6 januari 2021 verbannen van het socialmediaplatform
  • Techmiljardair Elon Musk, die deze week een overnamebod deed op Twitter, is naar eigen zeggen voor ‘absolute’ vrijheid van meningsuiting.
  • Trump keert “waarschijnlijk niet terug” op Twitter, als Musk hem de kans zou bieden om weer actief te worden op het platform.
  • Lees ook: Donald Trump is toch weer $600 miljoen rijker geworden na zijn vertrek uit het Witte Huis, becijfert Forbes

Voormalig president Donald Trump keert waarschijnlijk niet terug op Twitter, als techmiljardair Elon Musk het platform zou kopen en Trump weer toegang zou krijgen tot zijn Twitter-account.

Trump gaf dit aan, nadat Musk deze week een overnamebod deed, waarbij Musk aanbood om Twitter in zijn geheel te kopen voor 43 miljard dollar.

Tijdens een interview met de conservatieve radioshow Sirius XM “Americano Media” werd Trump gevraagd of hij zou terugkeren op Twitter, als Musk hem zijn account zou teruggeven. Daarop antwoordde Trump: “We zijn nu bezig met een groot platform, dus ik zou waarschijnlijk geen interesse hebben. Twitter is erg saai geworden, ze zijn veel van hun goede stemmen kwijt op Twitter, veel van hun conservatieve stemmen.”

Twitter heeft Trump na de bestorming op het Capitool op 6 januari 2021 permanent het gebruik van het platform ontzegd, onder verwijzing naar het “risico van verdere aanzetting tot geweld.”

Toen Musk eerder deze maand een belang van ruim 9 procent nam in Twitter, spraken aanhangers van Trump de hoop uit dat de ex-president zijn Twitter-account zou terugkrijgen. Musk staat bekend als een fervent verdediger van de vrijheid van meningsuiting en noemde zichzelf op dit punt een 'absolutist.'

Afgelopen donderdag werd Musk tijdens een TED Talk in de Canadese stad Vancouver gevraagd naar zijn motivatie achter het overnamebod op Twitter. Daarop antwoordde de techmiljardair: "Ik denk dat het heel belangrijk is dat er een inclusieve plek is voor vrije meningsuiting", meldde Reuters.

Eerder dit jaar lanceerde Trump zijn eigen socialmediaplatform, Truth Social, dat werd aangekondigd als een alternatief voor platforms als Twitter en Facebook.

Maar de lancering verliep traag en de uitrol werd grotendeels verprutst. The Washington Post meldde dat Trump daar woedend over was.

LEES OOK: Als Elon Musk Twitter overneemt, lopen adverteerders mogelijk weg, denken media-experts