• Mr. Goxx, de hamster die handelde in cryptovaluta via een speciaal ontworpen doos, is overleden.
  • Sinds hij op 12 juni begon te handelen, presteerde de cryptoportefeuille van Mr. Goxx beter dan de S&P 500.
  • De laatste transactie die Mr. Goxx deed, was de verkoop van meer dan 3.000 tron-tokens op 20 november.

De cryptogemeenschap is in rouw na de dood van Mr. Goxx, de Duitse hamster die sinds juni handelde in digitale munten.

“Mr. Goxx bracht vreugde aan mensen over de hele wereld en herinnerde ons eraan het leven niet te serieus te nemen”, zei de anonieme verzorger van de hamster in een tweet woensdag. De hamster leek niet ziek en stierf maandag vredig in zijn slaap.

Mr. Goxx groeide afgelopen zomer uit tot culthit op het internet. Op 12 begon hij te handelen in cryptomunten via een speciaal ontworpen verblijf. Dat was te volgen via een livestream.

De verzorger van Mr. Goxx bouwde de ‘Goxx Box’. Dit is een ‘kantoor’ dat verbonden is met zijn reguliere kooi. De hamster heeft de mogelijkheid om verschillende routes te doorlopen die zorgen voor specifieke transacties met cryptovaluta. De hamster kan zijn kantoor binnengaan wanneer hij maar wil om transacties uit te voeren.

Met behulp van een ‘intentiewiel’ bepaalt Mr. Goxx in welke van de ongeveer dertig cryptovaluta hij wil handelen. Zodra de cryptomunt is gekozen, loopt de hamster door een van de twee ‘beslissingstunnels’, waarmee hij een koop- of verkooptransactie van de gekozen cryptomunt in gang zet.

Mr. Goxx deed het beter dan de S&P 500

Gedurende zijn korte beleggingscarrière wist Mr. Goxx een rendement van 19,7 procent te behalen. Dat is bijna het dubbele van de S&P 500 in dezelfde periode (10,9 procent).

De laatste transactie van de hamster vond plaats op 20 november. Toen verkocht hij 3.229,4 tron-tokens. Dat bleek goed getimed, want deze week kelderde de cryptomunt met bijna 10 procent nadat handelsplatform eToro aankondigde de handel in tron te schrappen voor Amerikaanse klanten.

De drie grootste bezittingen van Mr. Goxx waren stellar, ether en chiliz, volgens de laatste livestream-video van de hamster.

Groter en beter verblijf voor Mr. Goxx

Door het succes van Mr. Goxx kon zijn verzorger meer dan 12.000 dollar ophalen met de verkoop van speciale NFT's. Dat bedrag ging rechtstreeks naar de hamster, zodat het dier met meer geld kon handelen.

Ook waren er plannen voor een groter en beter verblijf voor de hamster, zei een betrokkene in een interview met Insider.

Die plannen kunnen voorlopig de koelkast in. Of de cryptohandel wordt voortgezet met een nieuw huisdier is onbekend.

"Dankjewel en rust zacht", tweette de verzorger na het overlijden van Mr. Goxx. "We zullen je missen. De herinnering aan jou blijft voor altijd voortleven op de blockchain."

[activecampaign form=28]

Meer over crypto? Check dan ook eens deze artikelen: