Een Israëlisch bedrijf heeft een mondkapje ontworpen dat je niet af hoeft te doen om te eten.

Het mondkapje heeft een opening die je op afstand kunt bedienen.

Naar verluidt wil het bedrijf zijn futuristische mondkapje binnen enkele maanden in productie brengen.

De coronapandemie verandert alles in het dagelijks leven, misschien zelfs wel hoe we straks eten.

Het Israëlische bedrijf Avtipus Patents and Inventions onthulde een ontwerp voor een mondmasker dat tijdens het eten kan worden gedragen.

Het mondkapje kan bestuurd worden met een hendel die de mondopening opent of sluit. Volgens topman Asaf Gitelis kan het mondkapje echter ook automatisch open gaan op basis van een sensor wanneer er een vork in de buurt komt.

“Zo kun je eten, drinken en genieten. Als de vork dan weer uit je mond is, ben je beschermd tegen het virus en andere mensen die bij je zitten”, zei Gitelis tegenover persbureau Reuters.

Lees ook op Business Insider

Het lijkt er niet op dat het masker geschikt is voor sauzen en soepen, maar vast voedsel zou kunnen werken, zoals blijkt uit onderstaande foto’s.

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Het bedrijf stelt dat het van plan is om binnen enkele maanden met de productie van de mondkapjes te beginnen. Die moeten per stuk tussen 0,80 euro en 2,50 euro meer gaan kosten dan een standaard medisch mondkapje.

De prijzen van standaard mondkapjes variëren, maar die kosten meestal ergens tussen de 20 en 30 euro per 50 stuks, bij bijvoorbeeld Amazon.

Nu veel landen langzaam een begin maken met het versoepelen van lockdownmaatregelen kunnen de mondkapjes van het Israëlische bedrijf mogelijk een oplossing bieden.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Horeca in Nederland open vanaf 1 juni

Wellicht duiken de bijzondere mondkapjes binnenkort ook op in Nederland. Vanaf 1 juni mogen kroegen en restaurants namelijk weer open. Daarbij gelden de regels om 1,5 meter afstand te houden. Maximaal 30 personen mogen samen binnen zitten in een ruimte, exclusief personeel.

Personeel en klanten moeten 1,5 meter afstand houden, behalve als het om mensen van hetzelfde huishouden gaat.

Bezoekers moeten reserveren en van ondernemers in de horeca wordt verwacht dat ze het risico dat een klant het coronavirus heeft, inschatten via een checkgesprek met vragen over recente klachten.

LEES OOK: Zelfs bij Fox News is een presentator verbijsterd dat Trump malariamiddel hydroxychloroquine slikt tegen het coronavirus