• Het Amsterdamse fietsmerk Mokumono introduceerde dit jaar de Polder, een e-bike die voornamelijk lokaal geproduceerd wordt en een mensenleven mee moet gaan.
  • De makers assembleren de fietsen zelf in Amsterdam en laten veel onderdelen, zoals het frame, in Nederland fabriceren.
  • Business Insider probeerde de Mokumono Polder een week uit in de Nederlandse polder. Daarbij viel niet alleen het design op.
  • Lees ook: E-bikebedrijf VanMoof vraagt uitstel van betaling aan – winkels wereldwijd worden gesloten

Mokumono is een relatief jong Amsterdams fietsmerk dat met de Polder e-bike het net een beetje anders wil doen dan anderen.

Naast het opvallende design van de fiets moet hij ook levenslang meegaan en makkelijk te onderhouden zijn. En daarbij is het streven om zoveel mogelijk lokaal geproduceerde onderdelen te gebruiken. Het frame wordt bijvoorbeeld gewoon in ons eigen land gegoten.

Redacteur Dennis Wilman van Business Insider mocht de Mokumono Polder een week uitproberen. Vanzelfsprekend nam hij de fiets van eigen bodem enkele keren mee de polder in. Daarbij viel een en ander op. Wat precies? Dat kun je lezen en zien in de slideshow hieronder.

Zo is het om op de Mokumono Polder te fietsen

LEES OOK: We probeerden de VanMoof S5 van bijna €3.500 uit – wie mooi wil zijn op deze e-bike, moet financieel pijn lijden