Sparen om een appeltje voor de dorst te hebben is één ding. Heb je de ambitie om miljonair te worden, dan moet je op een ander niveau bezig zijn.

Rijk worden is vaak een kwestie van vroeg beginnen met sparen en regelmatig bedragen opzij zetten. Wil je daar meer over weten, bekijk dan het artikel: zo kun je rijk worden door 10 minuten achter de computer te zitten.

Door 100 tot 250 euro per maand opzij te zetten, kun je met relatief lage rendementen in 25 jaar tijd 100 duizend tot 150 duizend euro aan vermogen opbouwen.

Miljonair worden

Maar hoe zit dat als je echt miljonair wilt worden? De bedragen die je dan opzij moet zetten zijn aanzienlijk hoger. Eigenlijk is dat niet te financieren uit een gewone baan. Je moet neveninkomsten hebben die forse bedragen opleveren of bijvoorbeeld een bedrijf waaruit je duizenden euro’s per jaar aan dividend kan onttrekken.

In de onderstaande tabel is aangegeven hoeveel je per maand opzij moet zetten om in 10, 20 of 30 jaar miljonair te worden.

Gekeken is naar vier mogelijke bruto-rendementen. Van een spaarrekening die 1 procent per jaar oplevert tot bijvoorbeeld aandelenbeleggingen die 7 procent per jaar opleveren. Let op: bij de in te leggen bedragen is al rekening gehouden met de vermogensrendementsheffing in box 3.

Te zien is dat je bij een laag rendement van 1 procent per jaar ruim 8.000 euro per maand 'over' moet hebben om in 10 jaar miljonair te worden.

Helemaal aan de andere kant van het spectrum: als je 7 procent rendement per jaar weet te halen hoef je 'slechts' iets meer dan 1.000 euro per maand apart te zetten om in 30 jaar miljonair te worden.

LEES OOK: 9 dingen die je moet doen om vóór je dertigste miljonair te zijn