“In een vrijemarkteconomie kan iedereen zoveel geld verdienen als hij of zij wil”, zegt miljonair Steve Siebold, die een studie heeft gedaan naar de 1.200 rijkste mensen ter wereld.

En het is nooit te vroeg daarmee te beginnen.

Garanties zijn er natuurlijk niet, maar met deze tips verhoog je in ieder geval wel je kansen.


1. Richt je op het verdienen van geld

1

“In het huidige economische klimaat kan je niet sparen tot je miljonair bent”, aldus Grant Cardone, die op zijn 21e in de schulden zat en op zijn 30e miljonair was. “Stap een is om je te richten op het verhogen van je inkomen in stapjes. Dat herhaal je vervolgens.”

“Ik begon met 3.000 dollar per maand, negen jaar later verdiende ik 20.000 dollar per maand. Houd je geldstromen in de gaten, zo word je gedwongen om je inkomsten te bewaken en kansen te zien.”

Meer geld verdienen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar de meeste mensen hebben wel een aantal mogelijkheden. Lees ook deze ondernemerstips van een ondernemer die 170.000 dollar per maand verdient, of bekijk 50 manieren om meer geld te verdienen, een aantal goed verdienende bijbanen of methoden om passief geld te verdienen.


2. Zorg voor meerdere inkomstenbronnen

2

Een manier om meer geld te verdienen is om het aantal inkomstenbronnen te verhogen.

Auteur Thomas C. Corley ontdekte tijdens zijn vijf jaar lange onderzoek naar selfmade miljonairs dat veel van hen over meerdere inkomstenbronnen beschikken: 65 procent van hen had drie inkomstenbronnen, 45 procent had er vier, 29 procent had er vijf of meer.

Het gaat hier bijvoorbeeld om vastgoed dat wordt verhuurd, aandelen of mede-eigenaarschap van een bedrijf.

"Drie inkomstenbronnen lijkt de magische grens te zijn voor de miljonairs waar ik onderzoek naar deed, maar hoe meer geldstromen je kunt beheren hoe beter", schrijft hij.


3. Spaar om te investeren, niet om te sparen

3

"De enige reden om geld te sparen is om het te investeren. Zet je opgespaarde geld op veilige, aparte rekeningen. Gebruik deze rekeningen nooit voor wat dan ook, ook niet voor noodgevallen. Dit dwingt je om stap 1 te blijven volgen (het verhogen van je inkomsten). Nog altijd ben ik tenminste twee keer per jaar helemaal blut omdat ik mijn overschotten steek in beleggingen waar ik niet bij kan", schrijft Cardone.

Investeren is niet zo ingewikkeld of intimiderend als we denken dat het is. Het belangrijkste is om met automatische overschrijvingen te werken. Op die manier zie je het geld dat je belegt niet eens, en leer je te leven zonder dat geld.


4. Wees geen uitslover

4

"Ik kocht mijn eerste dure horloge of auto pas toen mijn bedrijven vaste inkomstenstromen genereerden", schrijft Cardone. "Ik reed nog steeds in een middenklassenauto toen ik de grens van één miljoen dollar op mijn bankrekening passeerde. Zorg dat je bekendstaat om je werkhouding, niet de mooie dingen die je hebt gekocht."

Heb je inspiratie nodig om meer te sparen en minder uit te geven? Lees deze tips van gewone mensen die genoeg spaarden om voor hun veertigste met pensioen te gaan.


5. Verander je denkhouding over geld

5

"Rijk worden begint met de manier waarop je denkt over geld verdienen", legt miljonair Steve Siebold uit.

"Uiteindelijk is de truc altijd hetzelfde: je denkpatroon", benadrukt hij. "Hoewel de meeste mensen geloven dat rijk worden buiten hun eigen macht ligt, weten rijke mensen dat geld verdienen vanuit jezelf komt."


6. Investeer in jezelf

6

"De veiligste investering die ik ooit heb gemaakt is mijn eigen toekomst", schrijft Tucker Hughes, die op zijn al op zijn 22ste miljonair was.

"Lees tenminste dertig minuten per dag, luister in de auto naar relevante podcasts en zoek contact met mensen waar je iets van kunt leren. Je hoeft geen expert te zijn, je moet een manusje-van-alles zijn die van elk onderwerp iets af weet, of het nou om financiën, politiek of sport gaat. Neem kennis op alsof het lucht is en plaats het leren van kennis boven alles."

Veel hedendaagse succesvolle en rijke mensen zijn fervente boekenlezers. Neem Warren Buffett, bijvoorbeeld, die naar eigen schatting zo'n 80 procent van zijn werkdag leest.


7. Visualiseer het bereiken van je doelen

7

Als je meer geld wilt verdienen, moet je een duidelijk doel en een concreet plan voor ogen hebben om dat doel te bereiken. Geld verschijnt niet zomaar, je moet ervoor werken.

Rijke mensen kiezen ervoor om zichzelf te committeren aan het verdienen van geld. Het vereist focus, lef, kennis en een hoop moeite, benadrukt miljonair T. Harv Eker. Volgens hem is het mogelijk als je een duidelijk doel en een heldere visie hebt: "De belangrijkste reden dat de meeste mensen niet krijgen wat ze willen, is dat ze niet weten wat ze willen. Rijke mensen weten heel goed dat ze meer geld willen."


8. Zoek mensen op die je bewondert

8

Andrew Carnegie, die in 1848 met helemaal niets naar de VS kwam en een halve eeuw later de rijkste man van het land was, rekent al zijn vermogen toe aan één principe: the Master Mind; omring jezelf met getalenteerde mensen die jouw visie delen. Meerdere slimme en creatieve personen samen zijn vele malen krachtiger dan slechts één.

Daarnaast gaan mensen lijken op de mensen waar zij mee omgaan. Daarom gaan rijke mensen vaak ook om met andere rijke mensen.

"In de meeste gevallen komt je nettovermogen overeen met het vermogen van je beste vrienden", legt Siebold uit. "Wanneer je wordt blootgesteld aan mensen die succesvoller zijn dan jij, betekent dat vaak dat je denken wordt verruimd en je inkomen omhoogschiet. Miljonairs denken nu eenmaal anders over geld dan de middenklasse, en er valt veel van hen te leren."


9. Ga voor 10 miljoen, niet 1 miljoen

9

De grootste financiële fout die ik heb gemaakt, is dat ik niet groot genoeg dacht", schrijft Cardone.

"Ik daag je uit om voor meer dan een miljoen te gaan. We hebben in deze wereld geen tekort aan geld, alleen een tekort aan mensen die groot genoeg denken."

LEES OOK: Deze 4 fouten moet je niet maken als je gaat netwerken