Dartlegende Michael van Gerwen (27) had donderdag groots nieuws tijdens de huldiging in zijn woonplaats Vlijmen. “Dan hebben wij nog iets anders te vertellen. We gaan in Vlijmen nog een inwoner krijgen. Wij worden papa en mama!”, vertelde hij mede namens zijn vrouw Daphne.

‘Mighty Mike’ is al sinds 2014 getrouwd met Daphne Govers. De voormalige kapster leerde de darter tien jaar geleden toevallig kennen. Het broertje van Daphne was namelijk groot fan van Van Gerwen en zo hebben ze elkaar ontmoet. Al voor de échte doorbraak van de darter waren ze een setje.

Naar eigen zeggen zorgde Daphne voor rust in zijn leven toen hij net begon met darten. “Toen ik net begon bij PDC, werd er veel van mij verwacht en daar kon ik niet mee omgaan. Een paar jaar lang vond ik het darten niet meer leuk. En hoe harder ik mijn best deed, hoe slechter ik speelde”, zo vertelt hij in een interview.


Het stel woonde jaren in Vlijmen en ze trouwden ook in het dorp op 1 augustus 2014. Een half jaar nadat de darter wereldkampioen was geworden.


Na het winnen van die titel en de vele prijzen daarna die Van Gerwen in de wacht wist te slepen, groeide de bankrekening van de darter. Het stel verhuisde naar een riant huis in Gemonde. Tot die tijd werkte Daphne nog fulltime als kapster, maar inmiddels reizen ze de wereld rond om te darten en te genieten van vakanties.

1043_foto-huis-michael-van-gerwen-1bewerkt


 

Van Gerwen kocht het huis in 2014 voor € 375.000, uiteindelijk kon hij het verkopen voor een prijs van € 490.000.

1043_foto-huis-michael-van-gerwen-15bewerkt

Op dit moment woont het stel in een woonboerderij in het Brabantse Vlijmen totdat hun nieuwe huis opgeleverd wordt.

huis boerderij michael van gerwen darter vlijmen


Bekende Buren weet dat de huur 1500 euro per maand bedraagt. Hiervoor krijgt het stel vier slaapkamers, een badkamer met jacuzzi en stoomcabine, een luxe woonkeuken, garage met plek voor twee auto’s en een tuin van 2500 vierkante meter.

1475_foto-huis-michael-van-gerwen-7


De grond voor hun nieuwe huis kostte 550.000 euro, waarop hij een hypotheek van 1,2 miljoen euro afsloot. Naar eigen zeggen moet het zijn droompaleis worden. Eerst moest het huis op de lap grond afgebroken worden.

1329_huis-michael-v-gerwen-2


Dit is het dan, hét droomhuis. Het stel kan waarschijnlijk in februari of maart in de villa trekken.

❤️ #newhouse #newhome #vlijmen

Een foto die is geplaatst door Daphne Van Gerwen (@daphnevangerwen) op


Wanneer Daphne is uitgerekend, is niet bekend.

Awards dinner #london #darts

Een foto die is geplaatst door Daphne Van Gerwen (@daphnevangerwen) op


LEES OOK: Dit verdient Michael van Gerwen met darten – en zo geeft hij zijn geld uit

MIS OOK NIET: Michael van Gerwen als 17-jarige (met haar!): ‘Ik ben nu al te dik’