Melania en Donald Trump hebben gebroken met het protocol.

De first lady liep vrijdag niet gezamenlijk met haar man over het grasveld achter het Witte Huis naar de presidentiële helikopter. Ze pakte in haar eentje de auto direct naar het vliegveld, aldus CNN.

Het koppel vloog naar Florida om slachtoffers van de dodelijke schietpartij op een middelbare school te bezoeken.

Normaal gesproken lopen de president en de first lady met z’n tweeën naar het heliplatform, om naar Air Force One gebracht te worden.

De breuk met traditie komt op een pikant moment: tijdschrift The New Yorker onthulde vrijdag dat de Amerikaanse president in 2006 een affaire zou hebben gehad met een voormalig Playboy-model.

"Het paste beter in haar agenda om hem pas in het vliegtuig te ontmoeten", aldus Stephanie Grisham, woordvoerder van Melania Trump, tegenover CNN.

Het is niet de eerste keer dat Melania niet aan de zijde van haar man verschijnt direct nadat er berichten over mogelijk overspel in de media circuleren.

melania

Bron: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Volgens oud-Playmate Karen McDougal had ze in 2006 een maandenlange affaire met Donald Trump. Die was toen net vader geworden van Barron, het enige kind dat hij samen met Melania heeft.

De twee ontmoetten elkaar op een feestje van oud-Playboybaas Hugh Hefner. "Hij praatte voortdurend tegen me en vertelde me hoe mooi ik wel niet was", aldus McDougal in een brief van acht pagina's lang die in het bezit is van The New Yorker.

Eerder deze week, op Valentijnsdag, liet pornoactrice Stormy Daniels weten dat ze binnenkort een boekje open gaat doen over haar affaire met Trump. Opvallend was dat Melania en Donald elkaar juist op die dag geen gelukkige Valentijnsdag wensten.

Melania liet zich in januari ook al een tijdje niet zien nadat The Wall Street Journal onthulde dat de advocaat van Trump 130.000 dollar naar Daniels had overgemaakt. De first lady ging op het laatste moment niet mee naar Davos, waar de president sprak op het World Economic Forum.

Ook plaatste ze op 22 januari, de dag van hun jubileum, niks op sociale media, terwijl ze dat in het verleden wel deed.

LEES OOK: Trump speelt vals met golf, zegt een professionele speelster die regelmatig met hem een balletje slaat