Donald Trump is vaak op de golfbaan te vinden, ook als president van de Verenigde Staten.

De vastgoedmiljardair kan naar eigen zeggen een aardig balletje slaan. Zijn handicap is naar verluidt 2,5. Dat betekent dat hij gemiddeld slechts 2,5 slag meer nodig heeft dan een professionele golfer om 18 holes te spelen.

Opmerkelijk, als het waar is.

De vrouwelijke professionele golfer Suzann Pettersen werpt in een interview met de Noorse krant Verdens Gang een ander licht op de zaak. Trump speelt het spel niet helemaal eerlijk, claimt de vijftienvoudig winnaar op de LPGA-tour. Bij een volledig mislukte afslag belandt de bal alsnog op miraculeuze wijze op een uitstekende plek.

“Ik ben er zeker van dat hij zijn caddie goed betaalt. Want het maakt niet uit hoe ver hij de bal de bossen injaagt, vervolgens ligt-ie midden op de fairway”, aldus Pettersen. “Hij speelt ongelooflijk vaak vals. Ik weet niet hoe het is om zaken met hem te doen. Ze zeggen dat als je valsspeelt met golf je ook niet eerlijk zakendoet.”

Trump schept vaak op

Volgens Trump maakt Trump ook vaak gebruik van zogenoemde gimmes. Dan ligt de golfbal zo dicht bij de hole dat deze niet meer geput hoeft te worden, omdat het een formaliteit is.

“Ja, dat gebeurt constant”, zegt Pettersen. “Hij zegt altijd dat hij de beste putter ter wereld is. Maar de keren dat ik tegen hem heb gespeeld lukte het hem nooit om 80 procent van zijn puts te maken. Daar kwam hij niet bij in de buurt.”

Lees ook op Business Insider

“Het gekke is dat elke keer als ik met hem praat, hij zegt dat hij net een rondje van 69 heeft geslagen”, voegt Pettersen toe. “Of dat hij net een nieuw baanrecord heeft neergezet, of een clubtoernooi heeft gewonnen.”

Groot hart

Toch is Pettersen gesteld op Trump. Ze heeft in de loop der jaren al heel wat tijd met hem doorgebracht op de golfbaan, ook voordat hij een gooi deed naar het presidentschap.

“Ik ken hem zo goed dat ik niet alles wat hij zegt meer letterlijk neem”, aldus Pettersen. “Je zult nooit iemand tegenkomen die zo van zichzelf houdt als Trump. Maar ik heb hem ook op een andere manier leren kennen voordat hij president werd. Ik weet hoe groot zijn hart is.”

LEES OOK: Dit zijn de 5 grootste modeblunders die Donald Trump aan de lopende band maakt