Het is je misschien opgevallen dat McDonald’s kipnuggets niet allemaal dezelfde vorm hebben. Er zijn namelijk 4 soorten McNuggets: de klok (the bell), de bal (the ball), de laars (the boot) en het bot (the bone).

McNuggets zijn er in vier vormen: de klok, de bal, de laars en het bot (of strikje). Foto: Kim Bhasin/Insider

Volgens een video die McDonald’s Canada in 2014 op YouTube deelde, begint het maken van de nuggets met het uitbenen van hele kippen.

Het borstvlees van de kip wordt vervolgens vermalen in een blender, waar het ook gekruid wordt. Daarna wordt het in vier verschillende vormen gesneden met een machine die lijkt op een koekjessteker.

De kipnuggets worden daarna twee keer in een licht tempurabeslag gedoopt, gefrituurd, ingevroren en vervolgens verscheept naar de restaurants waar ze bereid worden voor de klanten.

Er is een logische reden voor de standaardvorm van de McDonald's kipnuggets

De vormen (zoals deze klok) worden gemaakt door de nuggets door een "rollende koekjessteker" te halen. Foto: Erin McDowell/Insider

In een eerder artikel meldde Insider dat McDonald's als verklaring voor de standaard vorm van de kipnuggets wees op het belang van consistente kooktijden en de voedselveiligheid in alle restaurants van de fastfoodketen. 

Omdat de kipnuggets allemaal precies evenveel tijd nodig hebben om te garen, is het voor de medewerkers makkelijker en sneller om de bestellingen te verwerken.

Dus, de volgende keer dat je je McNuggets in de ketchup, mayo of barbecuesaus dipt, weet je dat ze niet zomaar zo'n gekke vorm hebben.

LEES OOK: McDonald’s past Big Mac en andere hamburgers op 4 punten aan: dit kun je verwachten