McDonald’s gaat de receptuur van de iconische Big Mac-hamburger en een aantal cheeseburgers aanpassen in de grote, Amerikaanse thuismarkt.

De fastfoodketen gaat gekaramelliseerde uien toevoegen, zachtere broodjes gebruiken en kaas volledig laten smelten in plaats van op kamertemperatuur houden. Ook krijgt de Big Mac meer saus, aldus McDonald’s in een persbericht van maandag.

McDonald’s heeft hiermee geëxperimenteerd in België, Australië en Canada en rolt de aanpassingen nu ook uit in de Verenigde Staten. Welke landen daarna aan de beurt zijn, is nog niet bekend.

“Onze ervaring is dat kleine aanpassingen, zoals de kaas meer laten smelten en andere grillinstellingen voor meer smaak zorgen”, zegt directeur culinaire innovatie Chad Schafer van McDonald’s in de VS in een verklaring.

De nieuwe receptuur van de hamburgers wordt in 2024 op alle locaties in de VS uitgerold en wordt al toegepast in tien Amerikaanse vestigingen.

De aanpassingen van het recept van de hamburgers volgt op de introductie van een nieuwe kipburger onder de naam 'McCrispy' afgelopen maart.

McDonald's profiteert van goedkope menu's in tijden van hoge inflatie

McDonald's zag in het slotkwartaal van 2022 een sterke omzetgroei in de VS, waarbij de fastfoodketen profiteerde van relatief goedkope menu-opties in tijden van hoge inflatie.

"Consumenten in zowel Europa als de VS blijven meer kopen dan we hadden gedacht", zei topman Chris Kempczinski van McDonald's afgelopen januari in een toelichting op de financiële resultaten tegen analisten.

McDonald's heeft begin deze maand in de VS en daarbuiten wel een reorganisatie doorgevoerd waarbij honderden staffuncties zijn geschrapt.

LEES OOK: Donald Trump eet meer McDonald’s dan wie dan ook, zegt zijn zoon Trump Jr.