Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen heeft een nieuw contract getekend bij zijn team Red Bull. Daardoor ligt de 24-jarige coureur tot eind 2028 vast bij de renstal. Het team is er vroeg bij om de Nederlander binnen te houden, want hij had een contract dat eind volgend jaar zou aflopen.

Zoals bij alle gesloten contracten binnen de Formule 1, worden ook hier geen bedragen genoemd. Wel gaan er natuurlijk geruchten over de jaarlijkse compensatie die de Nederlander mag bijschrijven voor zijn diensten. Het zou nu gaan om een bedrag tussen de 200 en 250 miljoen euro voor het gehele contract. Daarmee zou Verstappen jaarlijks zo’n 40 tot 50 miljoen verdienen. Dat is nog exclusief bonussen en sponsordeals.

Volgens de Telegraaf sluit de wereldkampioen de grootste deal in de Formule 1-historie en wordt hij de best verdienende Nederlandse sporter aller tijden. Red Bull geeft geen commentaar op dat bericht en wil alleen kwijt dat de gesprekken in een vergevorderd stadium zijn.

Max Verstappen zit al sinds 2016 bij Red Bull

Het huidige contract met Verstappen loopt door tot het einde van volgend seizoen. De Limburger werd op 16-jarige leeftijd al ingelijfd door Red Bull. In 2015 maakte hij voor zusterteam Toro Rosso zijn debuut in de Formule 1.

Een seizoen later maakte hij de overstap naar Red Bull Racing en in mei 2016 won hij in Spanje prompt zijn eerste race voor het team. Inmiddels heeft Verstappen twintig keer een grand prix gewonnen en veroverde hij in december van vorig jaar na een bizarre ontknoping in Abu Dhabi als eerste Nederlander de wereldtitel in de koningsklasse.

Topman Helmut Marko van Red Bull kondigde vrij kort na de slotrace in Abu Dhabi aan deze winter het contract met Verstappen al te willen verlengen. Hij verwachtte geen lastige onderhandelingen, want Verstappen liet meteen na het veroveren van zijn wereldtitel al doorschemeren dat hij nog heel lang voor het Oostenrijkse team wil racen in de Formule 1.

"Red Bull voelt als familie. Iedereen heeft kunnen horen wat ik riep in Abu Dhabi tijdens het uitrijden: kunnen we dit de komende 10, 15 jaar blijven doen?", zei Verstappen in december tijdens het prijzengala van de FIA, waar hij de kampioenstrofee kreeg overhandigd. "Ik voel me zeer gelukkig bij Red Bull. Ik kan er mezelf zijn en dat is heel belangrijk. Het gaat niet alleen maar om presteren in de Formule 1, maar ook om plezier hebben in wat je doet en bij Red Bull hebben we veel lol en er wordt veel gelachen."

Lees ook: Wij spraken Max Verstappen: poppenmaker, poppenspeler en nog altijd eigenaar van Maxverstappen.nl en Maxverstappen.com