Keukenkoning en miljardair Ben Mandemakers gaat in zee met internetondernemer Niels Verwij van Dekbed-Discounter.nl, Koopjedeal en De Arend.

Verwij benadrukt tegen Quote dat de deal niet gedreven is door financiën.

Hij wil vooral veel leren van de ervaren ondernemer Mandemakers.

Miljardair Ben Mandemakers, die groot is geworden met keukenbedrijven, gaat in zee met internetondernemer Niels Verwij. Dat meldt zakenblad Quote.

Het is nog niet duidelijk hoe groot het belang van Mandemakers wordt in het bedrijf van Verwij, die mede-eigenaar is van Dekbed-Discounter.nl, Koopjedeal en De Arend.

Verwij is de afgelopen tijd veel benaderd door verschillende private-equitypartijen. Maar het leek hem geen goed plan om aandelen te verkopen, omdat “we nog heel erg in de groei zitten”, zegt hij tegen Quote.

Toen kwam Mandemakers in beeld. Hij was een goede kennis van de compagnon van Verwij, Jarno Goesten. Afgelopen jaar voegde Verwij zijn webshops samen met het bedrijf van Goesten, die de handelaar in meubels voor horeca, kantoor en onderwijs De Arend opzette.

Verwij, Goesten en Mandemakers spraken aanvankelijk vrijblijvend met elkaar en hielden contact, totdat Mandemakers een voorstel deed om met Verwij en Goesten mee te doen.

"We hebben nu iemand aan boord die ons overal naar binnen kan brengen, die enorm veel weet en die praktisch alles al een keer heeft meegemaakt", zegt Verwij tegen Quote.

Mandemakers kan Verwij veel leren

De 60-jarige Mandemakers is een ervaren ondernemer. Hij begon in een schuur naast het huis van zijn ouders, waar hij zijn eerste keuken in elkaar timmerde. Met merken als Mandemakers, Brugman, Piet Klerkx, en Keukenconcurrent, verenigd in De Mandemakers Groep (DMG), wordt hij de keukenkampioen van Nederland genoemd. Quote schatte zijn vermogen afgelopen jaar op 1,2 miljard euro.

Mandemakers participeert regelmatig in bedrijven van andere ondernemers. Zo stapte hij 2018 in als minderheidsaandeelhouder bij fietsenfabrikant Stella.

Mandemakers is ook een van de sponsors van RKC Waalwijk. Het stadion van de voetbalclub draagt ook de naam van Mandemakers.

Internetondernemer Niels Verwij begon in 2014 na een studie Small Business en Retail Management een online webshop in dekbedden. Afgelopen jaar sprak hij tegenover De Ondernemer de ambitie uit om een omzet van 100 miljoen euro te bereiken.

Dekbed-Discounter.nl was naar eigen zeggen vorig jaar met 2.000 tot 3.000 orders per dag de grootste webshop in beddengoed in de Benelux. 

LEES OOK: Dit doet de huizenprijs bij jou in de buurt – vooral buiten de Randstad stijgen prijzen bizar hard