Fintechbedrijf Adyen gaat woensdag 13 juni naar de beurs en biedt bestaande aandeelhouders daarmee de mogelijkheid om hun aandelen op de beurs te verkopen.

Adyen telt een reeks van investeerders, zo blijkt uit het prospectes. Eén daarvan is Mabel van Oranje.

Mabel bezit 546 duizend aandelen. Bij de beoogde uitgifteprijs van 220 tot 240 euro per aandeel, is dat belang 120 tot 131 miljoen euro waard. Hoe Mabel in het bezit is geraakt van een belang van 1,85 procent in Adyen is niet bekend.

Mabel van Oranje is de weduwe van wijlen prins Friso, de tweede zoon van prinses Beatrix en prins Claus. Friso overleed in 2013 aan de gevolgen van een ski-ongeval.

Uit het prospectus van Adyen dat dinsdag werd gepubliceerd komen een aantal interessante feitjes naar voren.

Zo blijkt dat CEO en mede-oprichter Pieter van der Does op jaarbasis zo'n 482 duizend euro verdient, maar de echte waarde zit in zijn aandelenbelang. Van der Does bezit 1,61 miljoen aandelen Adyen en die zouden bij de uitgifteprijs van 220 euro zo'n 354 miljoen euro waard zijn.

Mede-oprichter en Chief Technology Officer Arnout Schuijff heeft een nog iets meer aandelen, te weten 2,16 miljoen en die zijn bij een uitgifteprijs van 220 euro 475 miljoen euro waard.

Lees hier meer details over de beursgang van Adyen op Business Insider »

Investeerders cashen met Adyen

In mei kondigde Adyen officieel aan de sprong naar de aandelenmarkt te maken. Geruchten over een beursgang van de onderneming deden al langer de ronde. Adyen heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en daarnaast zijn er nog veertien kantoren in de Verenigde Staten, Azië, Latijns-Amerika en Europa. Daar werken in totaal 668 medewerkers.

Adyen regelt betalingen voor duizenden bedrijven, waaronder Facebook, Spotify, Uber en Netflix. In Nederland horen De Bijenkorf, Coolblue en Rituals tot de bekende klanten. Adyen wordt alom gezien als een van de meest veelbelovende technologiebedrijven van Europa.

Tot de investeerders in Adyen behoort onder meer het beleggingsbedrijf Iconiq Capital, waarin bekende namen uit de Amerikaanse technologiesector meedoen zoals Facebook-topman Mark Zuckerberg en topman Jack Dorsey van Twitter. Ook het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek behoort tot de investeerders van Adyen.

LEES OOK: 5 dingen die je misschien niet weet over Pieter van der Does, de man die Adyen voor miljarden naar de beurs wil brengen