Lil’ Kleine komt weer vrij. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam besliste dat zijn voorarrest dinsdag onder voorwaarden wordt geschorst en dat hij dus niet langer in de cel hoeft te blijven. De 27-jarige rapper werd vorige maand opgepakt op verdenking van mishandeling van zijn verloofde Jamie Vaes.

Lil’ Kleine, wiens echte naam Jorik Scholten is, zou het hoofd van zijn verloofde tussen een autodeur hebben geklemd. Na drie nachten in de cel kwam hij aanvankelijk vrij, maar het Openbaar Ministerie vond dat er voldoende ernstige bezwaren waren hem langer vast te houden en ging in hoger beroep. Daarop volgde een zitting bij de raadkamer, die oordeelde dat de rapper nog veertien dagen langer vast moest zitten.

Inmiddels zijn die twee weken voorbij en is opnieuw naar de zaak gekeken. De raadkamer vindt dat hij de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak in vrijheid mag afwachten. Het is niet bekend welke voorwaarden de rechtbank hem oplegt.

Als gevolg van de berichten over de mishandeling besloten meerdere bedrijven de samenwerking met Lil Kleine stop te zetten. Zo promoot zijn vorige platenmaatschappij TopNotch zijn muziek niet meer en zegde zijn nieuwe platenmaatschappij Sony Music het contract op.

LEES OOK: De waanzinnige carrière van Lil’ Kleine – de rapper die ooit als loodgieter bijkluste, lanceert nu een eigen kledinglijn