Lewis Hamilton, de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, is 49,5 miljoen dollar rijker na de verkoop van een van zijn twee penthouses in Manhattan. De regionale krant New York Post bracht het verhaal als eerste naar buiten.

Hamilton kocht het luxeappartement in 2017 voor iets minder dan 44 miljoen dollar. Twee jaar later zette hij het voor het eerst in de verkoop, na de aanschaf van een tweede appartement in de buurt.

Volgens de berichtgeving in de New York Post heeft Hamilton nooit echt gewoond in zijn reeds verkochte penthouse, dat in de Tribeca-wijk van New York gelegen is.

Vijf slaapkamers, zes badkamers en een buitenzwembad

Het appartement van 49,5 miljoen dollar bevindt zich in een voormalige 19e-eeuwse boekbinderij op 443 Greenwich Street, een stukje Manhattan dat zeer geliefd is onder bekendheden. Tot de vroegere en huidige bewoners van het gebouw behoren onder meer The Weeknd, Justin Timberlake, Harry Styles en Jake Gyllenhaal, aldus de New York Post.  

Dat verklaart ook deels de absurd hoge prijs van omgerekend bijna 53.000 euro per vierkante meter. Ter vergelijking: in Amsterdam bedroeg de gemiddelde prijs voor dezelfde hoeveelheid ruimte in maart vorig jaar ruim 5.600 euro. Wel naderen steeds meer plekken in onze hoofdstad inmiddels de 10.000 euro per vierkante meter.

Volgens de Britse krant The Sun telt Hamiltons voormalige penthouse vijf slaapkamers, zes badkamers en twee gasttoiletten. Daarnaast zou er een eigen buitenzwembad, een bibliotheekkamer met gashaard en een keuken speciaal voor privékoks zijn.

The Sun meldt tevens dat de identiteit van de nieuwe eigenaar een geheim zal blijven, aangezien het is gekocht via een in Seattle gevestigde lege vennootschap.

Zondag wordt duidelijk of Hamilton er met zijn achtste wereldtitel vandoor gaat. Foto: Dan Istitene via Getty Images
Zondag wordt duidelijk of Hamilton er met zijn achtste wereldtitel vandoor gaat. Foto: Dan Istitene via Getty Images

Vastgoedmagnaat Hamilton

Volgens de New York Post gaat om de grootste verkoop van het jaar in het centrum van de stad. Het bedrag van 49,5 miljoen dollar ligt net iets hoger dan het vorige record van 49 miljoen dollar. Die som werd vorige maand neergeteld voor een penthouse in het gebouw waar acteur Heath Ledger in 2008 stierf aan een overdosis.

Hamiltons tweede appartement in New York bevindt zich aan Vestry Street, net om de hoek van zijn reeds verkochte penthouse. In 2019 telde hij bijna 41 miljoen dollar neer voor dit tweede onderkomen in de stad.  

Naast zijn appartement aan Vestry Street bezit de racelegende woningen in Londen, Genève en Monte Carlo. Die laatste staat bekend als een favoriete bestemming van veel autocoureurs.

Hamilton is samen met Max Verstappen momenteel verwikkeld in een titanenstrijd om het wereldkampioenschap Formule 1. De twee kemphanen nemen het zondag voor de laatste keer dit seizoen tegen elkaar op en staan op een gelijk aantal punten in de WK-stand.

Voor beide partijen staat er veel op het spel. Wint Hamilton, dan pakt hij het record van meeste wereldtitels van de legendarische Michael Schumacher af. Wint Verstappen, dan wordt hij de allereerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1.

LEES OOK: De belangrijkste persoon bij de climax van het Formule 1-seizoen tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is mogelijk de 42-jarige Australische wedstrijdleider