• Lamborghini steekt de komende jaren 1,5 miljard euro in elektrische modellen.
  • Rond 2024 wil de Italiaanse sportwagenbouwer alleen nog maar plug-inhybrides aanbieden.
  • Tussen 2025 en 2030 komt de eerste Lamborghini die volledig elektrisch aangedreven is.

Lamborghini maakt net als andere merken van autoconcern Volkswagen de overstap naar elektrisch rijden. Het Italiaanse sportwagenmerk stapt af van zijn iconische V12-motoren en wil rond 2024 alleen nog maar plug-inhybrides aanbieden.

In de tweede helft van de jaren twintig komt vervolgens de eerste Lamborghini die volledig elektrisch aangedreven is.

Volgens topman Stephan Winkelmann investeert de Italiaanse sportwagenbouwer ongeveer 1,5 miljard euro in de nieuwe elektrische wagens. Hij benadrukte dat de koerswijziging wel een grote uitdaging betekent voor Lamborghini. De focus op het terugbrengen van de CO2-uitstoot mag immers niet ten koste gaan van de prestaties van de supersnelle auto’s.

Met de huidige techniek kunnen zogeheten lithium-ionaccu’s niet lang op topsnelheid werken. “Bereik heeft de hoogste prioriteit. Dit is nog iets waar we aan moeten werken”, aldus Winkelmann.

Hij liet daarnaast weten dat het volledig elektrische model waarschijnlijk vier stoelen en twee deuren zal hebben. Maar hoe de bolide er verder uit gaat zien, kon hij nog niet zeggen.

Met het voorgenomen tijdspad zou Lamborghini niet zo snel zijn als rivaal Ferrari die al in 2025 een elektrisch model op de markt wil brengen.

Lamborghini is ook niet het eerste luxemerk van de Volkswagen-groep dat zijn elektrische strategie uit de doeken heeft gedaan. Het Britse Bentley kondigde eerder al aan komende jaren volledig over te schakelen op elektrisch rijden.

Kenners houden er rekening mee dat het Franse Bugatti, eveneens onderdeel van Volkswagen, ook met elektrische plannen gaat komen. Maar daarover is nog niets naar buiten gebracht.

[activecampaign form=34]

Lees meer over elektrische auto's: