• Lamborghini heeft onlangs de Revuelto geïntroduceerd. Het is de allereerste plug-in hybride (PHEV) supercar van het Italiaanse merk.
  • De PHEV kan zo’n 10 kilometer elektrisch rijden en heeft een gecombineerd systeemvermogen van meer dan 1.000 pk.
  • Redacteur Tim Levin van Insider kreeg de kans om de auto, die vermoedelijk meer dan 500.000 euro gaat kosten, van dichtbij te bekijken.
  • Lees ook: We reden een week in de NIO ET7, een luxe Chinese EV die je zonder accu kan kopen: dit viel ons op

Lamborghini moet ook gaan geloven aan elektrische aandrijving voor hun sportwagens. De steeds strenger wordende regels omtrent emissies gelden ook voor het Italiaanse luxemerk dat vooral bekend staat om de krachtige V12-motoren. De eerste stap is nu gezet met de allereerste plug-in hybride (PHEV) van het merk: de Revuelto.

Hoewel de nieuwe supercar een PHEV is, is hij alles behalve milieuvriendelijk. Naast elektromotoren en een klein accupakket, heeft hij namelijk gewoon een 6,5 liter V12 zonder turbo’s achter de bestuurdersstoel liggen. Het motorblok is goed voor 825 pk en wordt ondersteund door drie elektromotoren die het systeemvermogen opkrikken naar 1.015 pk.

Je kunt de Revuelto ook gebruiken als volledig elektrisch boodschappenwagentje, maar dan moet de supermarkt niet verder dan 5 kilometer verderop liggen. De auto komt namelijk niet verder dan 10 kilometer op een volle lading van het 3,8 kWh grote accupakket. Gelukkig kan de V12 ook aangeslingerd worden om de accu op te laden.

Benieuwd hoe de nieuwe Lamborghini er vanbinnen uitziet? Bekijk dan de slideshow hieronder!

Bekijk de Lamborghini Revuelto, de eerste plug-in hybride van het merk

LEES OOK: Dit zijn de 20 elektrische auto’s met de grootste actieradius van dit moment