Restaurantketen La Place heeft het zwaar in de coronacrisis. Moederbedrijf Jumbo grijpt in.

Een kwart van de filialen van La Place gaat dicht, maar het restaurantbedrijf blijft wel bestaan, zo benadrukt Jumbo.

De supermarktketen benadrukt dat er geen gedwongen ontslagen vallen onder de 480 medewerkers van La Place.

Supermarktconcern Jumbo grijpt in bij restaurantketen La Place, die zwaar te lijden heeft onder de coronacrisis. Een kwart van de honderd filialen gaat dicht, zo meldt De Telegraaf.

Volgens financieel directeur Ton van Veen vallen er geen gedwongen ontslagen bij de 480 medewerkers van La Place, zo zegt hij tegen de krant.

Van Veen benadrukt dat van het opdoeken van La Place geen sprake is. Uit een e-mail die in handen is van de krant blijkt dat enkele snelwegvestigingen verdwijnen, en ook La Place-filialen in onder meer Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda, Hazeldonk, Gouda, Holten, Nieuwegein, Leiderdorp en Zevenaar.

Tegenover persbureau ANP bevestigt Jumbo dat het in totaal om 23 vestigingen gaat. De horeca is sinds 1 juni weer open, maar La Place hield veel vestigingen langer dicht om ze opnieuw in te richten.

Jumbo snijdt bij La Place én op het hoofdkantoor in de coronacrisis

La Place werd in 2016 overgenomen door Jumbo uit de boedel van het failliete warenhuisbedrijf V&D en is onder de vleugels van de Veghelse supermarktketen flink gegroeid.

Maar de coronacrisis heeft Jumbo er ook toe aangezet om scherper te kijken naar de kosten. Afgelopen mei kondigde financieel directeur Van Veen aan dat Jumbo driehonderd van de 1.300 banen op het hoofdkantoor schrapt.

Concreet verdwijnen op het hoofdkantoor 180 ondersteunende functies die Jumbo wil uitbesteden, zoals personeelsadministratie en crediteurenbeheer. Die werknemers moeten meegaan naar de bedrijven waaraan Jumbo de diensten gaat uitbesteden.

Verder sneuvelen vooral managementfuncties. Pakweg veertig banen verdwijnen door natuurlijk verloop, verwacht de supermarktketen. Tachtig medewerkers krijgen gedwongen ontslag.

Volgens financieel directeur Van Veen is het hoofdkantoor te hard meegegroeid met de toename van het aantal supermarkten van Jumbo. “Er zijn veel managementlagen met portefeuilles met een directeur erboven”, zei hij tegen het Financieele Dagblad.

LEES OOK: Lagere omzet houdt zeker nog jaar aan in horeca, industrie en autoverkoop – detaihandel kan herstellen