• Het Noorse staatsinvesteringsfonds keert zich tegen de megabeloning van topman Elon Musk van Tesla.
  • Aandeelhouders stemmen hierover tijdens de aandeelhoudersvergadering volgende week donderdag.
  • Het fonds maakt zich zorgen over onder meer “de omvang van de beloning” en “de verwatering” ervan op het aandelenbelang van andere beleggers.
  • Lees ook: Aandeelhouders verhogen druk om miljardenbeloning voor Elon Musk bij Tesla te schrappen

Ook het Noorse staatsinvesteringsfonds keert zich tegen de megabeloning van topman Elon Musk.

Aandeelhouders van Tesla stemmen hierover tijdens de aandeelhoudersvergadering volgende week donderdag, en het staatsinvesteringsfonds zegt tegen het beloningspakket van 56 miljard dollar (ongeveer 51,8 miljard euro) te zullen stemmen.

Norges Bank Investment Management, dat het Noorse beleggingsfonds van ongeveer 1,5 biljoen euro beheert, meldt dit zaterdag.

Het fonds maakt zich naar eigen zeggen nog steeds zorgen over onder meer “de omvang van de beloning” en “de verwatering” ervan op het aandelenbelang van andere beleggers.

Musks beloning is van 'buitensporige omvang'

Het beloningspakket bestaat uit opties op Tesla-aandelen. Onlangs riep Glass Lewis, een belangrijke adviseur voor het stemmen op aandeelhoudersvergaderingen, aandeelhouders op om niet akkoord te gaan met de beloning. Die zou van een "buitensporige omvang" zijn.

Een groep aandeelhouders van Tesla had vorige maand ook opgeroepen de beloning af te wijzen.

LEES OOK: Elon Musk leidt succesvolle bedrijven, maar dat betekent niet dat hij een goede manager is, volgens een organisatiedeskundige