De Amerikaanse president Donald Trump heeft van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un een brief gekregen waarin deze een nieuwe ontmoeting tussen de twee voorstelt.

En het Witte Huis wil dat die doorgaat, zei woordvoerster Sarah Sanders maandag. Er wordt al gekeken naar een geschikte datum.

Sanders omschreef het epistel als “warm” en “positief”.

Ze zei tegen verslaggevers dat de militaire parade die zondag in Pyongyang werd gehouden op de zeventigste verjaardag van de Democratische Volksrepubliek een goed signaal afgaf voor de besprekingen over nucleaire ontwapening op het Koreaans schiereiland. Er werden immers geen kernraketten voor de lange afstand geshowd. In zijn brief belooft Kim opnieuw dat denuclearisering centraal blijft staan.

Trump, die de uitnodiging vrijdag al had aangekondigd, en Kim zaten op 12 juni in Singapore voor het eerst tegenover elkaar om te praten over het ontmantelen van de kernwapens in ruil voor opheffing van de sancties en economische hulp.

De top leverde volgens critici weinig concreets op. Ze vroegen zich tevens af of Kim wel echt bereid is de atoombommen die de VS kunnen bereiken op te geven en, zo ja, hoe en wanneer dat gaat gebeuren.

LEES OOK: Van de Pyonyang Touch tot de Azalea 3, dit zijn de smartphones die Noord-Koreanen wel mogen gebruiken

Lees ook op Business Insider