Kiki Bertens heeft de kwartfinale van Wimbledon verloren van de Duitse tennister Julia Görges.

De 26-jarige Wateringse won de eerste set met 6-3, maar daarna ging het bergafwaarts met 5-7 en 1-6 verlies in de tweede en derde set. Het is voor het eerst sinds Michaëlla Krajicek in 2007 dat een Nederlandse de kwartfinale van Wimbledon heeft gehaald.

Bertens begon goed aan de partij en had in de eerste set aan een break voldoende om de winst te pakken. In de tweede set moest Bertens bij een stand van 1-2 haar servicegame inleveren. De Nederlandse slaagde er ondanks een sterke fase van de Duitse in om toch terug te breken.

In de slotfase van de set kwam Bertens opnieuw onder druk te staan. Ze werkte nog twee setpunten weg, maar na een minder sterke servicegame moest Bertens de set toch aan Görges laten. In de beslissende set had Bertens het zwaar op haar servicegames en werd ze al in het begin van de set gebroken. Ze slaagde er daarna niet meer in een ommekeer te forceren.

Görges speelt in de halve finales tegen de Amerikaanse Serena Williams. Williams was in drie sets te sterk voor de Italiaanse Camila Giorgi. Williams won de partij met 3-6 6-3 6-4.

Giorgi begon sterk aan de wedstrijd door de eerste set naar zich toe te trekken. Maar Williams herstelde zich daarna knap. Ze trok met 6-3 de stand in sets gelijk en maakte de partij daarna met 6-4 af. Williams won het grandslamtoernooi in Londen al zeven keer. Haar laatste succes dateert uit 2016. In 2017 deed ze niet mee vanwege haar zwangerschap.

Ruim 3 ton aan prijzengeld voor Bertens

Met het bereiken van de laatste acht wist Bertens 281.000 pond aan prijzengeld op te halen, omgerekend ruim 327.000 euro.

LEES OOK De ups en downs van Kiki Bertens – ze had faalangst, dacht een jaar lang dat ze kanker had, maar is nu een complete tennisster

Bertens is op dit moment de nummer 20 van de wereld. In 2016 wist ze de halve finale op Roland Garros te bereiken. Gras is niet haar favoriete ondergrond, maar dit jaar presteerde ze boven verwachting sterk op Wimbledon.

LEES OOK: Dit zijn de 30 best betaalde tennissers aller tijden

BEKIJK OOK: Zo worden tennisballen gemaakt – in 11 (!) stappen