Helaas! Het is Kiki Bertens niet gelukt om de finale van Roland Garros te halen.

Maar de 24-jarige tennisster kan tevreden terugkijken op de afgelopen twee weken.

Vorige maand won Bertens het WTA-toernooi van Neurenberg. Die goede vorm nam ze mee naar Roland Garros, waar ze de wereld – maar vooral haarzelf – verbaasde met solide spel, ondanks een kuitblessure.

Bertens was twaalf duels op rij ongeslagen in het enkelspel, toen ze vrijdag aantrad in de halve finale tegen Serena Williams, de nummer één van de wereld. De ongeslagen reeks kon Bertens helaas niet voortzetten: ze verloor in twee sets.

De prestatie van Bertens is knap. Marijke Schaar was in 1971 de laatste Nederlandse vrouw die in de halve finale in Parijs stond. Bertens wordt dan ook flink beloond voor haar zegereeks.

Prijzengeld Roland Garros

Met het bereiken van de laatste vier heeft ze 500.000 euro aan prijzengeld verdiend. Bertens bereikte daarnaast de kwartfinale in het dubbelspel, goed voor 68.000 euro aan prijzengeld. Dat moet ze natuurlijk wel delen met haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson.

Iets meer dan een half miljoen voor twee weken tennissen, da's niet slecht! De totale verdiensten van Bertens dit jaar komen nu uit op ruim zeven ton. In haar carrière heeft ze tot nu toe 1,7 miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar geslagen.

"Ik had pijn, veel pijn. Het voelde niet goed", zei de Nederlandse tennisster na afloop van haar partij tegen Williams. "Maar ik heb ook genoten. Ik heb er alles aan gedaan en ben heel trots."