• Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway gaat boodschappen bezorgen voor de Britse supermarktketen Sainsbury.
  • In eerste instantie gebeurt dat vanuit 175 supermarkten, waaronder winkels in Londen, Edinburgh en Bristol.
  • Just Eat heeft ook al samenwerkingen met de Britse supermarkten Co-op en Asda.
  • Lees ook: Thuisbezorgd.nl gaat voor supermarkt Hoogvliet bezorgen

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway gaat boodschappen bezorgen voor de Britse supermarktketen Sainsbury. De Britse dochter Just Eat gaat die bezorgingen verrichten.

In eerste instantie gebeurt dat vanuit 175 supermarkten, waaronder winkels in Londen, Edinburgh en Bristol. Het is de bedoeling dat de samenwerking later dit jaar wordt uitgebreid naar meer winkels en steden.

Just Eat heeft ook al samenwerkingen met de Britse supermarkten Co-op en Asda, terwijl Sainsbury ook al boodschappen laat bezorgen door Deliveroo en Uber Eats. Ook heeft Sainsbury een eigen dienst met de naam Chop Chop die boodschappen binnen een uur bezorgt, iets langzamer dan de maaltijdbezorgers beloven.

In Nederland bezorgt Thuisbezorgd, de Nederlandse tak van Just Eat Takeaway, boodschappen voor Albert Heijn. Elders in Europa heeft Just Eat Takeaway bezorgdeals met Spar en de Franse supermarktconcerns Casino en Carrefour.

Derde samenwerking in korte tijd

Het is de derde samenwerking voor Thuisbezorgd-moederbedrijf Just Eat Takeaway in korte tijd.

Begin december bleek al dat Thuisbezorgd.nl ook voor de Nederlandse supermarktketen Hoogvliet de boodschappen gaat bezorgen. In eerste instantie gaat het om filialen van Hoogvliet in Rotterdam en Leiden waar de boodschappen door bezorgers van Thuisbezorgd.nl worden afgeleverd aan klanten.

Medio november werd bekend dat het bedrijf in Europa een samenwerking aangaat met flitsbezorger Getir.

LEES OOK: Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway en flitsbezorger Getir gaan samenwerken – wanneer Thuisbezorgd.nl aansluit, is nog niet duidelijk