Het gonst van de geruchten dat Jumbo concurrent Plus wil overnemen of dat de twee bedrijven op z’n minst innig gaan samenwerken.

Volgens een bron van vaksite Distrifood is het “vrij zeker” dat Plus Jumbo als nieuwe eigenaar krijgt. De gesprekken hierover zouden al een tijdje lopen en spoedig worden afgerond.

Andere bronnen van de nieuwssite over de supermarktwereld zeggen dat er een samenwerking op komst is op het gebied van inkopen. Maar beide supermarkten ontkennen de geruchten ten stelligste.

“Net als jullie vernemen wij de laatste tijd vergelijkbare, onjuiste geruchten uit de markt”, zegt woordvoerder Rendy Kee van Plus tegen Distrifood. “Deze hebben ons verrast, aangezien dergelijke gesprekken niet plaatshebben.” Deze week houdt Plus de halfjaarlijkse formulebijeenkomst en daar zal het nieuwe businessplan voor de komende drie jaar worden gepresenteerd.

Ook Jumbo laat aan Distrifood weten dat er geen plannen zijn voor een overname of samenwerking: “We zijn niet met Plus in gesprek over een strategische samenwerking met Plus in welke vorm dan ook”, zegt Sally Herygers van Jumbo tegen Distrifood. Toch doen de geruchten al enkele weken de ronde.

Eerder dit jaar werden ook Deen en Vomar in verband gebracht met een overname door Jumbo. De supermarktketen uit Veghel nam eerder onder meer Super de Boer, C1000 en Emté over. Het ambitieuze Jumbo opent volgende maand ook zijn eerste supermarkt in België.

Lees meer:

Lees ook op Business Insider