• De advocaat van Amber Heard zei dat de actrice de schadevergoeding van ruim 10 miljoen dollar die ze Johnny Depp schuldig is, niet kan betalen.
  • Maar misschien hoeft ze dat ook niet: de advocaat van Depp suggereerde dat de acteur zou afzien van de schadevergoeding, mits Heard ermee instemt niet in hoger beroep te gaan.
  • Ze hebben tot 24 juni om tot een schikking te komen.
  • Lees ook: Is Amber Heard bankroet, nu ze $8 miljoen moet betalen aan Johnny Depp?

In een maanden slepende rechtszaak tussen Hollywood-acteur Johnny Depp en zijn ex-vrouw, actrice Amber Heard, velde de jury woensdag een hard oordeel. De aanklacht van Depp dat Heard zijn reputatie heeft geruïneerd werd grotendeels gehonoreerd door de jury.

De jury oordeelde dat Heard een bedrag van 15 miljoen dollar schuldig was aan Depp; maar Depp zou ook 2 miljoen dollar aan Heard moeten betalen.

De rechter die de zaak begeleidde heeft het bedrag dat Heard moet betalen teruggebracht tot ruim 10 miljoen dollar. Maar ook dat kan Heard “absoluut niet betalen”, aldus haar advocaat tijdens een interview op de Amerikaanse tv-zender NBC.

Maar misschien hoeft ze dat ook niet. Woensdag suggereerde de advocaat van Depp op de tv-zender ABC dat de acteur akkoord zou gaan met een schikking waarbij Heard ermee instemt niet in hoger beroep te gaan, in ruil voor het afzien van de schadevergoeding.

"We kunnen uiteraard geen advocaat-cliënt communicatie openbaar maken, maar zoals meneer Depp getuigde en zoals we beiden duidelijk hebben gemaakt in onze respectievelijke afsluitingen, ging dit nooit over geld voor meneer Depp", zei advocaat Benjamin Chew. "Dit ging over het herstellen van zijn reputatie, en dat heeft hij gedaan."

Nadat de jury eerder deze maand uitspraak had gedaan, zei de rechter die de zaak begeleidde dat ze Depp en Heard nog tot 24 juni de tijd geeft om tot een overeenkomst te komen over het vervolg van de zaak.

Het is mogelijk dat de twee sterren voor die tijd tot een schikking komen. In dat geval kan de rechter ervoor kiezen om deze goed te keuren, in plaats van hen te veroordelen.

De schikking zou kunnen inhouden dat Depp afziet van de schadevergoeding, mits Heard niet in hoger beroep gaat. De partijen zouden ook kunnen afspreken om bepaalde smaadclaims uit het vonnis halen of de schadevergoedingen te verminderen.

LEES OOK: Amber Heard verloor de rechtszaak van Johnny Depp, omdat ze minder geloofwaardig was én een minder grote Hollywood-ster, zeggen juridische experts