Jeff Bezos’ megajacht lijkt bijna compleet te zijn. Het 127 meter lange schip werd zondag drijvend gezien bij de scheepswerf Greenport in Rotterdam, met de drie grote masten op hun plaats.

Dutch Yachting, een YouTube-kanaal gewijd aan in Nederland gebouwde schepen, heeft videobeelden gepost die ons dicht bij Bezos’ jacht brengen. 

Het is een van ’s werelds meest indrukwekkende – en controversiële – jachten

Over het enorme jacht werd in Nederland maandenlang gesteggeld. Het leek er namelijk op dat de historische brug De Hef zou moeten worden ontmanteld om het schip van Bezos door te laten.

Boze omwonenden vonden het belachelijk dat de brug moest wijken voor de steenrijke Amazon-oprichter Bezos. Op Facebook werd een evenement georganiseerd om rotte eieren naar het jacht te gooien.

Vorige maand trok Oceanco, de scheepsbouwer, haar verzoek om de brug te ontmantelen in, uit vrees voor vandalisme en intimidatie van werknemers. Het bedrijf besloot in plaats daarvan het jacht zonder masten de rivier op te laten slepen, wat vorige week in de vroege ochtenduren gebeurde. 

Nu lijkt het erop dat het jacht volledig in elkaar is gezet. 

Het bestaan van Bezos' megajacht werd voor het eerst gemeld in het boek van Brad Stone, 'Amazon Unbound', in mei 2021. Het jacht, dat momenteel alleen bekend is onder de naam Y721, kost naar schatting 500 miljoen dollar en zal naar verwachting "een van de mooiste zeiljachten zijn die er bestaan", aldus Stone.

LEES OOK: Jeff Bezos is meedogenloos als manager, maar investeert wel in mensen waar hij in gelooft, zegt voormalig persoonlijk assistent