De Amerikaanse acteur Johnny Depp kocht in 2007 een jacht van de Turkse scheepsbouwer Proteksan Turquoise. Het jacht doet denken aan een piratenschip en staat bekend om zijn art deco-stijl.

Het is niet bekend hoeveel Depp betaalde voor het jacht dat hij “Vajoliroja” noemde. Hij had destijds een relatie met de Franse zangeres Vanessa Paradis en de naam van het jacht is een combinatie van hun voornamen en die van hun kinderen Lily-Rose en Jack.

Fotografen hebben Depp en Paradis meerdere keren vastgelegd terwijl ze aan het genieten waren van het jacht met hun dochter Lily-Rose. Het koppel ging in 2012 uit elkaar.

Toen Depp in 2015 trouwde met de Amerikaanse actrice Amber Heard veranderde hij de naam van het jacht in “Amphitrite”. Vijftien maanden na hun bruiloft vroeg Heard een scheiding aan. Het koppel is nu verwikkeld in een bittere rechtszaak die afgelopen april begonnen is.

Het jacht speelde een rol in de getuigenis van Heard tegen Depp. Heard beweert dat Depp haar hardhandig tegen de muur van een van de cabines aan duwde. Depp ontkent dat hij Heard ooit heeft misbruikt of mishandeld..

Depp verkocht het jacht in 2015 voor 27 miljoen dollar (zo'n 25 miljoen euro) aan de Britse schrijfster J.K. Rowling. Sindsdien is het jacht weer doorverkocht aan een Amerikaanse zakenman en het heet nu "Arriva".


Depp huurde in 2008 de in Californië gevestigde interieurontwerpster LM Pagano in om het jacht te renoveren

Ontwerpster Pagano zegt dat ze het 47,6 meter lange jacht wilde laten voelen als "The Orient Express op de oceaan."

"Er zijn zoveel verschillende dingen aan boord, maar alles werkt. Ik heb een aantal van die patronen laten weven op originele art deco-weefgetouwen!", vertelde ze in een interview.


Het jacht heeft plek voor 10 gasten en 9 bemanningsleden en heeft een bioscoop en een salon aan boord

Het jacht telt volgens Yacht Harbour vier dekken. De zeven meter lange balken geven het jacht het uiterlijk van een piratenschip. Het is uitgerust met een Kaleidescape-entertainmentsysteem.

Op dit filmpje is het met fluweel bekleedde antieke houten interieur te zien. Voor het interieur zijn vintage-stoffen en zijde gebruikt, blijkt uit een bericht van interieurontwerpster Pagano op Facebook.

"Ik was vereerd om met Johnny te mogen werken. Hij weet uitzonderlijk veel van historische decoratie en waardeert dat ook heel erg", schreef ze in haar Facebook-bericht. Het schip heeft ook een op de jaren dertig geïnspireerde eetkamer. 


Het jacht heeft vijf grote passagiershutten

Drie van de passagiershutten hebben tweepersoonsbedden en de andere twee hebben eenpersoonsbedden. Volgens de luxejachtensite Charter Index hebben ze allemaal een eigen badkamer.

Interieurontwerpster Pagano schreef in 2019 op Facebook dat de passagiershutten zijn verfraaid met kunstvoorwerpen en souvenirs van over de hele wereld.

Op het jacht zijn ook een helikopterplatform, een zwembad en een jacuzzi.


Depp verhuurde het jacht in 2013 toen hij het niet gebruikte

Depp rekende 130.000 dollar per week tijdens het hoogseizoen en 110.000 dollar per week tijdens het laagseizoen.

LEES OOK: 9 dingen die bemanningsleden van superjachten graag zouden vertellen aan hun rijke gasten